«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Alanya Demirtaş’ta kanalizasyon hattının üçte ikisi tamamlandı

Alanya Demirtaş’ta kanalizasyon hattının üçte ikisi tamamlandı

alanya-demirtasta-kanalizasyon-hattinin-ucte-ikisi-tamamlandi.jpg

Geçtiğimiz yıl başlatılan çalışma kapsamında Demirtaş Mahallesi’nde 39 km kanalizasyon şebekesi ve kolektör hattı yapılacak. Mahallenin merkezi ve diğer bağlantı yollarında bugüne kadar 28 km’lik hat döşeme çalışması gerçekleştirildi.

Alanya’nın gelişmekte olan ve gözde mahalleleri arasında yer alan Demirtaş Mahallesi’nde en önemli alt yapı sorunu olan kanalizasyon, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmayla çözülüyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan Alanya Demirtaş Mahallesi Kanalizasyon Şebekesi Yapım İşi projesi kapsamında mahalleye 39 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi ve kolektör hattı yapılıyor. Mahallenin merkezi ve diğer bağlantı yollarında bugüne kadar 28 km’lik kanalizasyon hattı döşendi. Kalan 11 km’lik bölümün ise yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

BOZULAN YOLLAR YAPILIYOR

Demirtaş Mahallesinde alt yapı çalışmaları kapsamında proje yüklenicisi firma hat imalatı yaparken, diğer taraftan çalışmanın tamamlandığı bölümlerde ise yol çalışması gerçekleştiriliyor. Asfalt öncesi yollarda stabilizasyon çalışması devam ederken, önümüzdeki haftadan itibaren asfalt döküm çalışmasına da başlanacak. 

KANALİZASYON TEŞEKKÜRÜ

Demirtaş’ın gelişime çok açık bir bölge olduğunu söyleyen Demirtaş Mahallesi Muhtar Azası Uğur Gök, hem alt yapı hem yol çalışmasından son derece memnun olduklarını söyledi. Çalışma öncesi fosseptiklerin taştığını ve koku nedeniyle mahalle halkının çok rahatsız olduğunu söyleyen Gök, “Bu sorun Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla çözüldü. Kanalizasyon çalışması için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve ASAT’a çok teşekkür ediyoruz. Kanalizasyon çalışmasının ardından belediyemiz yol çalışmalarını da yapıyor bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *