«
  1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Food Tech Garage ile Start-Up Buluşması

Food Tech Garage ile Start-Up Buluşması

WorldFood İstanbul 2024, inovasyon, sürdürülebilirlik ve gastronomiyi bir araya getiriyor!

Food Tech Garage ile Start-Up Buluşması

WorldFood İstanbul, 2024 yılında da etkileyici bir etkinlik programıyla sektörde ses getirecek! Bu yıl 3-6 Eylül tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 80 farklı ülkeden 900’den fazla satın almacıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Food Tech Garage ile Start-Up Buluşması!

İCA Events tarafından düzenlenen ve Türk gıda sektörünün en köklü etkinliği olarak bilinen WorldFood İstanbul, 32. yılında katılımcı sayısı, ziyaretçi kitlesi ve etkinlik programıyla bir kez daha adından söz ettirecek. Gıda ürünleri ve teknolojileri konusunda önde gelen bir iş platformu olma özelliği taşıyan fuar, bilgi paylaşımına olanak sağlamak, inovasyonu desteklemek ve sektördeki yeni fikirlerin tanıtılmasını teşvik etmek amacıyla birçok iş geliştirme etkinliği sunacak.

FOOD ARENA Etkinlikleri, dört gün boyunca dört ana tema çerçevesinde sektör profesyonellerini ağırlayacak. 3 Eylül Salı günü, “Pazar Potansiyeli: İhracat Fırsatları, Ekonomik Öngörüler, Gıda Trendleri” temasıyla başlayacak olan etkinlikler, 4 Eylül Çarşamba günü “İklim için Gıda: Sürdürülebilirlik, Çeşitlilik ve İnovatif Üretim Yolları” temasıyla devam edecek. 5 Eylül Perşembe günü “Güvenilir Tatlarda Yenilik: Kalite Parametreleri, Sağlıklı Beslenme ve Esenlik” konularına odaklanılırken, fuarın son günü olan 6 Eylül Cuma günü ise “Geleceğin Tadı: Yapay Zeka, Deneyim Tasarımı ve Dönüşüm Ekosistemi” başlıkları ele alınacak.

Food Tech Garage ile Start-Up Buluşması

Bu yılki FOOD ARENA Etkinlikleri’nin içerik ortakları arasında Türkiye Gıda Platformu (TGP), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER), Esmiyor, Yeni Çiftçi Platformu, Unilever Food Solutions (UFS), Gezimanya ve Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi (GİFT) gibi önemli kuruluşlar bulunuyor. Ayrıca, AgroTV, Anadolu Efes, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye, UN Women ve Metro gibi birçok destekçi de etkinliğe katkı sağlayacak.

FOOD ARENA, farklı sahnelerde çeşitli programlar sunacak. Konferans Sahnesi’nde sektörel oturumlar düzenlenirken, Mutfak Sahnesi’nde ünlü şefler tematik sohbetler, uygulamalı sunumlar ve özel tariflerle katılımcılara ilham verecek. Ayrıca, Food Tech Garage start-up buluşması ile inovatif girişimler tanıtılacak ve Master Class tematik turlarla fuar alanı keşfedilecek. Röportaj Köşesi ise canlı yayın sohbetlerine ve podcast söyleşilerine ev sahipliği yapacak.

Mutfak Sahnesi’nde ünlü şeflerin yer alacağı atölyelerde, sürdürülebilir tarifler ve özel reçetelerle renkli bir program sunulacak. MYK Gastro Arena Kurucusu Mehmet Yalçınkaya, araştırmacı Ömür Akkor, şef Özlem Mekik, Fireroom Foods Kurucusu Hazer Amani, Neolokal Şefi Maksut Aşkar ve Alaf Kurucu Şefi Murat Deniz Temel gibi ünlü isimler, katılımcılarla buluşacak.

“Dünya Turu Tabağında” temasıyla düzenlenecek etkinlikte ise uluslararası şefler Brodie Vissers, Jomon Kuiakose ve Louise Lindberg gibi isimler konuk olacak. Ayrıca, Food Tech Garage programı çerçevesinde, tarım, gıda üretimi ve sürdürülebilir teknolojiler konusunda yenilikçi çözümler sunan start-up’lar sektörle buluşacak.

Master Class kapsamında düzenlenecek tematik fuar turlarıyla “Sürdürülebilirlik”, “İnovasyon” ve “Verimlilik” konuları ele alınacak. “Dünyanın Tadını Doğadan Alın!” sloganıyla gerçekleşecek keşif turu, katılımcılara benzersiz bir ürün deneyimi sunacak. Fuara davet edilen uluslararası şefler, influencerlar ve gastronomi uzmanları da bu turlara katılarak bilgi ve ilham paylaşımında bulunacak.

Son olarak, fuar süresince Youtube üzerinden canlı yayınlanacak olan röportajlar ve söyleşiler, AgroTV ve Esmiyor iş birliğinde gerçekleşecek. Konferans Sahnesi’nde konuşmacı olarak yer alacak sektör profesyonellerini tanımak isteyenler için detaylı bilgilere web sitesinden ulaşılabilir.

Kaynak: [SG] Startup Gazetesi

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *