«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Gaming İstanbul

Gaming İstanbul

Gaming İstanbul 2024, oyunseverleri 13-15 Eylül’de yeniliklerle buluşturuyor!

Gaming İstanbul

Oyunseverlerin büyük heyecanla beklediği Gaming İstanbul (GIST), 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Dünyanın önde gelen oyun ve e-spor etkinliklerinden biri olan bu organizasyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda kapılarını açacak. Üç gün sürecek etkinlikte oyun turnuvaları, cosplay yarışmaları, e-spor etkinlikleri ve oyun firmalarının stantları gibi birçok aktivite yer alacak. Ayrıca, yeni oyun tanıtımları ve daha birçok sürpriz, ziyaretçileri bekliyor olacak.

Gaming İstanbul, Türkiye’nin dört bir yanından gelen oyunseverleri buluşturacak ve PC, konsol, mobil oyunlar ile e-spor turnuvaları gibi çeşitli platformlarda oyun deneyimleri sunacak. Ziyaretçiler, ödüllü e-spor turnuvalarına katılabilecek, ünlü internet yayıncılarıyla bir araya gelme fırsatı bulacak. Ayrıca cosplay yetenekleri, renkli performanslarıyla cosplay yarışmasında boy gösterecekler. Etkinlik alanında retro oyunlar, çocuk oyunları ve oyun firmalarının stantları gibi birçok farklı aktivite de yer alacak.

Gaming İstanbul (GIST)

Bu yıl, oyunseverler Gaming İstanbul’da bazı özel oyun deneyimlerine de şahit olacak. Dünyanın önde gelen oyun şirketlerinden Riot Games, popüler oyunları Wild Rift ve Teamfight Tactics için özel alanlar kuracak. Aynı zamanda, Clay Token Games tarafından geliştirilen ve yıkılabilir bir şehirde makine sürülerinin savaşını konu alan yeni nesil MOBA oyunu SteelSwarm: Apocalypse, ilk defa fiziksel bir etkinlikte oyunseverlerin deneyimine sunulacak.

Gaming İstanbul’da merakla beklenen bir diğer oyun ise “Concubine”. Bu oyun, 15. yüzyıl İstanbul’unda geçiyor ve oyunculara Osmanlı sultanının emrinde doğaüstü güçlerle savaşan bir cariyenin kahramanlık hikayesini yaşama fırsatı sunuyor.

Oyun geliştiricileri için de önemli bir platform olan Gaming İstanbul, Indieway adlı resmi etkinliğiyle sektördeki profesyonelleri bir araya getirecek. 13-15 Eylül tarihleri arasında sürecek olan Indieway, oyun sektörünün önde gelen yerli ve yabancı isimlerini ağırlayacak. Focus Interactive’den Frank Meijer, Apprien CEO’su Arto Käyhkö, Frogames kurucu ortağı Juan Gabriel, Ubisoft Redlynx’ten Isaque Sanches ve Google’dan Qais Haddad gibi birçok önemli isim, etkinlikte deneyimlerini paylaşacak.

Etkinlikte Fransız Konsolosluğu işbirliğiyle Türk ve Fransız oyun geliştiricilerinin bir araya geleceği bir networking gecesi de düzenlenecek. Bu etkinlik, iki ülkenin oyun sektöründeki iş birliklerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Etkinliğe 10 Fransız oyun stüdyosu ve 3 Fransız konuşmacı katılım gösterecek.

Gaming İstanbul, birçok marka ve oyun firmasının sponsorluğunda gerçekleşecek. Riot Games, TCL, Monster Bilgisayar, Clay Token, Turkpin, Codeo, Unity, Intel, Lenovo ve Teknosa gibi önemli markalar etkinlikte yer alacak. Ziyaretçiler, çeşitli etkinlikler aracılığıyla bu markalardan hediyeler kazanma fırsatına sahip olacak.

Gaming İstanbul hakkında daha fazla bilgiye ve etkinlik biletlerine, resmi web sitesi olan www.gamingistanbul.com ve www.biletino.com adreslerinden ulaşılabilir. Etkinlik, 13 Eylül’de saat 10:00’da başlayıp 20:00’de sona erecek. Etkinliğin son günü olan 15 Eylül’de ise kapanış saati 18:00 olacak.

Kaynak: Gaming İstanbul (GIST)

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *