Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçedeki fırın, unlu gıda imalathanelerinde denetim gerçekleştirdi. Sabaha karşı yapılan denetimlerde, hijyen, gramaj ve fiyat kontrolleri yapılırken, bölgede hizmet veren fırınlarda halk sağlığını etkileyecek ciddi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Halk sağlığının korunmasına ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla güvenli gıdaya ulaşmasına yönelik denetimlerimiz devam edecek” dedi.
Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede yer alan fırın ve unlu gıda işletmelerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay’ın da katılımıyla sabaha karşı gerçekleştirilen denetimlerde hijyen, gramaj ve fiyat kontrolü yapıldı. Denetimlerde, İzmir’de 210 gramı 4 TL’den satılan ekmekler tartılarak gramajları tespit edildi, detaylı temizlik kontrolleri yapıldı. İşletmelerin sulu baca filtre sistemlerini ve yangın söndürme ekipmanlarını da inceleyen ekipler, kriterleri sağlayamayanlara uyarılarda bulundu ve cezai işlem uyguladı. Narlıdere Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince titizlikle yapılan denetimlerde, ilçede fırın ve unlu mamüller hizmeti veren işletmelerin genel durumunun iyi olduğu ve koyulan kriterlere uydukları tespit edildi.
İŞLETMELER TİTİZLİKLE İNCELENDİ
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, halk sağlığının korunmasına ve vatandaşların güvenli gıdaya ulaşması için denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz kendilerine verilen yetki çerçevesinde ilçemizde fırın ve unlu mamüller hizmeti veren işletmeleri rutin olarak denetliyorlar. Son denetimde de ekmekler gramaj ve fiyat açısından kontrol edildi, işletmelerin hijyen kurallarına uyup uymadığı titizlikle incelendi. İşletmelerimizde genel durumun iyi olması, ciddi olumsuzluklara rastlanmaması bizleri sevindirdi. Halk sağlığının korunmasına ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla güvenli gıdaya ulaşmasına yönelik denetimlerimiz devam edecek” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Bir Cevap Yaz