«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Rumelili Orhan ve Kemal Çukuryurt’ta Balkan rüzgarı estirdi

Rumelili Orhan ve Kemal Çukuryurt’ta Balkan rüzgarı estirdi

rumelili-orhan-ve-kemal-cukuryurtta-balkan-ruzgari-estirdi.jpg

112. Geleneksel Çukuryurt Şenliği’nde sahne alan Rumelili Orhan ve Kemal birbirinden güzel şarkıları ve muhteşem performansıyla Çukuryurt’ta Balkan rüzgarı estirdi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği 112. Geleneksel Çukuryurt Hıdırellez Şenliği pazar günü saat 13.00-17.00 saatleri arasında Çukuryurt Mesire Alanında gerçekleştirildi. Şenliğe CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler ve Yönetimi, Saray Esnaf Odası Başkanı Ali Özen, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN TAŞYASAN: “BAHARIN VE GÜZEL GÜNLERİN HABERCİSİ HIDIRELLEZ”
Çukuryurt Mahalle Muhtarı Ersun Tuncel’in açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şunları ifade etti:

“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde bu yıl 112’sini düzenlediğimiz Geleneksel Çukuryurt Hıdırellez Şenliğine hepiniz hoş geldiniz. Baharın ve güzel günlerin habercisi Hıdırellez’i sizlerle hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Hıdırellez, Hızır ve İlyas’ın buluştuğu doğanın kendini yenileyişini tamamladığı günün simgesidir. Her yılın 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gecesi, Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluşarak insanlara sağlık, şifa, bereket dağıttığına inanılır. Hıdırellez, Bektaşi öğretisinde de bereketin, bolluğun ifadesi ve bahar bayramıdır. Çukuryurt’u kuranların çoğunun Bektaşi geleneğinden geldiği bilinmektedir. Çukuryurtlu Eğitimci Yazar Hüseyin Duygu’nun araştırmalarına göre ilk yaygın Hıdırellez 1912 yılında o dönemin Muhtarı Veysel Tuban önderliğinde bugün Davut Ağa çeşmesi diye bilinen kaynak suyu ile Ergene Nehri arasında kutlanmaktadır.  Kurbanlar kesilip topluca yemekler yenmekte, eğlenceler düzenlenmektedir. Asırlık bir gelenek olan Hıdırellez’e sahip çıkan ve kuşaklar boyunca kutlayan Çukuryurtlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hıdırellez’in tüm hemşehrilerimize sağlık, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tüm dilek ve dualarınız kabul olsun.

BAŞKAN TAŞYASAN ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Bugün aynı zamanda bizi dünya getiren, her zaman başımızın tacı sevgili annelerimizin günü. Başta Ulu Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere annemin, eşimin, sonsuz sevgi, şefkat ve özveriyle dünyamızı güzelleştiren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle şenlikte emeği geçen, katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler.”

BAŞKAN YÜCEER HIDIRELLEZ’İ KUTLADI
Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’ın ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, herkesin Hıdırellez’ini kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

RUMELİLİ ORHAN VE KEMAL ÇUKURYURT’U COŞTURDU
Konuşmaların ardından sahne alan Rumelili Orhan ve Kemal birbirinden güzel şarkıları ve muhteşem performanslarıyla Çukuryurt’u coşturdu. Şenliğe katılanlardan büyük ilgi gören Rumelili Orhan ve Kemal, izleyenlerden büyük alkış aldı.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Konser sonunda Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve Çukuryurt Mahalle Muhtarı Ersun Tuncel, Rumelili Orhan ve Kemal’e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *