«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

10-bogazici-film-festivalinin-ulusal-yarisma-filmleri-belli-oldu.jpg

Bu yıl 21-28 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak olan 10. Boğaziçi Film Festivali’nde “Altın Yunus” için yarışacak ulusal filmler açıklandı.

 

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali, 21-28 Ekim tarihleri arasında seyircilerle bir araya gelecek. Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle seyircilerini ağırlayacak olan 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Film Ödülü” için yarışacak filmler açıklandı.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” İçin 10 Film Yarışacak!

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Ümit Köreken’in sinema oyuncusu olmak isteyen Umut’un yirmi yıldır görmediği MS hastası annesinin gelişiyle kırk iki saatte değişen hayatını anlatan ve dünya prömiyerini 44. Moskova Film Festivali’nde yapan “Bir Umut”Cüneyt Karakuş’un görme yetisini küçük yaşta yitiren Eflatun’un baba yadigarı bir saat dükkanında tanımadığı ama sesine aşık olduğu bir adamı bekleyişini konu alan “Eflatun”; Atalay Taşdiken’in atlarla birlikte büyüyen Beste’nin, çiftliğin kapatılma kararına karşı dururken en sevdiği atın satılmasını ve aynı dönemde ailesinin de dağılmasıyla giderek zorlaşan hayatını konu edinen “Hara”Ümran Safter’in yaz tatilini geçirmek için gittiği köyde ilk regli deneyimini yaşayan 13 yaşındaki bir kızın, kendindeki değişime uyum sürecinin yanı sıra toplumun hissettirdiği kötü duygulardan kurtulma çabasını anlatan “Kabahat”Selcen Ergun’un kışın bitmek bilmediği bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin güç ilişkileri, yüzleşmeler ve sırlar arasında kalmasını konu alan, dünya prömiyerini 47. Toronto Film Festivali’nde yapan “Kar ve Ayı”Özcan Alper’in gezgin bir müzisyen olan İshak’ın yedi yıl sonra döndüğü kasabada geçmişle yüzleşmesini ve yaşadığı suçlulukla mücadelesini anlatan “Karanlık Gece”Cem Demirer’in adada yaşayan iki balıkçı kuzenin yüzleşemedikleri karakterlerini, saklanan bir sırrı ve kuzenlerden birinin giderek paranoyak bir hal almasını konu alan ve 46. Atlanta Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Mendirek”;Olgun Özdemir’in İngiltere’den Türkiye’ye dönen bir kadın ve kendisiyle yüzleşmekten kaçan bir adamın yarım kalan bir kitabı tamamlamak için çabalarını ele alan ve dünya prömiyerini 44. Moskova Film Festivali’ndeyapan “Tatlı Süt Köpüğü”Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in asık suratlılığıyla tanınan Mustafa ve babasının kesilen bacağı ile yaşadığı absürt olayları konu alan “Tebessüm”Hakan Kerim Karademir’in müzayede için İstanbul’dan New York’a giden bir çiftin de bulunduğu uçağın kuşkulu bir ölümle kaderleri değişen yolcularını anlatan, Türkiye’de çekilmiş ve tamamı uçakta geçen ilk film olan “Uçuş 811” filmleri yarışacak.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Dünya Prömiyeri

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Eflatun”“Tebessüm” ve “Uçuş 811” filmleri dünya prömiyerlerini 10. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

 

Ulusal Yarışmanın İlk Filmleri

Yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla ulusal yarışmada Akli Film’in destekleriyle verilen “En İyi İlk Film Ödülü” için de yönetmenlerinin ilk uzun metrajları olan “Eflatun”“Kabahat”“Kar ve Ayı”“Mendirek” ve “Uçuş 811” filmleri yarışacak.

 

Festivalin Teaserı Yayında!

Bu yıl 10’uncu kez seyircisiyle buluşacak festivalin modern çizgileriyle dinamik ve doğal yapısının ön plana çıkarıldığı, İstanbul Boğazı’nı çağrıştıran ve festivalin sembolü olan yunus motifinin yer aldığı afişinden uyarlanan ve İstanbul’un en güzel manzaralarını içinde barındıran tanıtım videosu yayınlandı.

 

 

10. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Filmleri

 

Bir Umut – Ümit Köreken 

Eflatun – Cüneyt Karakuş

Hara – Atalay Taşdiken

Kabahat – Ümran Safter

Kar ve Ayı – Selcen Ergun

Karanlık Gece – Özcan Alper 

Mendirek – Cem Demirer

Tatlı Süt Köpüğü – Olgun Özdemir

Tebessüm – Sezgin Cengiz, Şiyar Gedik

Uçuş 811 – Hakan Kerim Karademir

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *