«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. 8. Alemlere rahmet uluslararası kısa film festivali’nde ön jüri belli oldu

8. Alemlere rahmet uluslararası kısa film festivali’nde ön jüri belli oldu

8-alemlere-rahmet-uluslararasi-kisa-film-festivalinde-on-juri-belli-oldu.jpg

Bu yıl 24-30 Kasım tarihleri arasında 8’incisi düzenlenecek Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali başvuruları sona ererken; festivalin ön jürisinde yer alacak isimler belli oldu.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Sinema Genel Müdürlüğü, TRT, THY, AA, Albayrak Medya, Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Fidan Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali, 24-30 Kasım tarihleri arasında Atlas 1948 Sineması ve Akademi Beyoğlu’nda sinemaseverlerle buluşacak.

 

48 Ülkeden Toplam 602 Eser Yarışacak

Son peygamber Hz. Muhammed’in adını sinemanın ve sanatın diliyle anlatmayı amaçlayan, Türkiye’de ve dünyada Hz. Muhammed’e ithafen düzenlenen ilk festival olan 8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali, programında film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve bir panele yer verirken; “Yarışma” ve endüstriyel bölümü “Son Taslak” ile sinema sektörüne destek olmaya devam ediyor. Festival kapsamında Ulusal ve Uluslararası Yarışma bölümleri ve Son Taslak Kısa Film Yapım Desteği’ne 48 ülkeden başvuru yapan toplam 602 eser yarışacak.

 

Ön Jüri Açıklandı 

Festivalin ön değerlendirme jürisinde senarist ve yönetmen Orçun Köksal, yönetmen Abdulgafur Şahin, akademisyen ve yönetmen Yunus Namaz, TRT Sinema Müdürlüğü’nden Mehmet Ali Karga, festival programcısı Nihal Şen yer alacak. Ön jürinin değerlendirmesinin ardından 1 Kasım Salı günü gerçekleşecek basın toplantısında finalist eserler ve etkinlik takvimi açıklanacak.

 

Toplam 300 Bin TL Para Ödülü!

“Yarışma” bölümünde; ulusal ve uluslararası kategorilerde kurmaca, animasyon ve belgesel dallarında yarışan filmlerin kazananlarına toplam 150 bin TL ödül verilirken; Kısa Film Yapım Desteği” kategorisinde başvurulan “Son Taslak” bölümünde de 3 projeye toplam 150 bin TL destek sağlanacak. Toplam 300 bin TL ödülün dağıtılacağı festivalin gala ve ödül töreni 30 Kasım Çarşamba akşamı Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde gerçekleşecek.

 

Geçtiğimiz yıllarda Oliver Laxe, Shems Friedlander, Ahmed Mahfouz Nouh, Ovidio Abdullatif Salazar, Emad Burnat gibi sinemaya önemli katkılarda bulunmuş isimler festivale konuk olurken; festival bu yıl da 24-30 Kasım tarihleri arasında sürpriz konukları ve kısa film yapımcılarını seyircilerle buluşturacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *