«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Akinon, B2C Deneyimini B2B’ye Aktarıyor

Akinon, B2C Deneyimini B2B’ye Aktarıyor

akinon-b2c-deneyimini-b2bye-aktariyor.jpg

Mevcut B2B e-ticaret platformlarının B2C alanındakilere oranla satış süreçlerinden kotasyon yönetimine kadar birçok alanda  geliştirilmeye açık olduğunu belirten Akinon Kurucu Ortağı ve CSO’su Çağrı Orçan, rekabetçi B2B ticaret ortamında, e-ticaret platformlarının işlevselliğinin ve uyumluluğunun çok önemli olduğunu belirtiyor. 

Kurumsal satış noktasında sorunsuz dijital satış deneyimi arayan şirketlere yönelik hizmetler sunduklarını belirten Çağrı Orçan, B2C sektöründe mevcut olan pek çok kolaylık ve uygulamanın B2B’de bulunmadığını belirtiyor. Bu farkların, sektörün gelişimine ket vurduğunu ifade eden Orçan; “Wunderman Thompson B2B Future Shopper Report 2023’ün anket verileri B2B alıcılarının neredeyse yarısının çevrimiçi satın alma işlemlerini çevrimdışı işlemlere kıyasla zorlayıcı ve karmaşık bulduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca B2B ödeme yöntemlerinin, B2C işlemlere göre çok daha karmaşık yapıda olması ve modern bankacılık yöntemlerinin kullanılmaması da ödemeleri zorlaştırıyor. Bununla beraber B2B ortamlarında genellikle ürünlerin faydaları net bir şekilde vurgulanmıyor ve bu da satış aşamasında önemli bir bariyer oluşturuyor” diyor.

Tüm bu tespitlerin sonucunda B2B sektörünün B2C e-ticaretin başarılarından öğreneceği çok şey olduğunu ifade eden Çağrı Orçan, “B2C müşterilerinin yararlandığı özelliklerin bir araya getirilmesinin B2B satıcılarına büyük fayda sağlayabileceğini biliyoruz. Bunlar arasında, tekrarlayan veri girişi olmadan birden fazla kanalda sorunsuz hareketin sağlanması ve satış yolculuğu boyunca müşteri tanımlama ve takibini geliştirmek için dijital yöntemlerin kullanılması yer alıyor. B2B şirketlerinin ayrıca, B2C şirketlerinin dijital dönüşümlerini nasıl yönettiklerinden dersler çıkararak, daha çevik ve müşteri odaklı inovasyonları teşvik etmek için dijital ve BT ekiplerinin yapısını yeniden gözden geçirmeleri gerekiyor. Alıcı beklentileri, B2C deneyimi aracılığıyla B2B’de deneyim çıtasını yükseltiyor” diyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *