«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. ATOMEXPO-2024 Forumu 25-26 Mart'ta düzenlenecek

ATOMEXPO-2024 Forumu 25-26 Mart'ta düzenlenecek

atomexpo-2024-forumu-25-26-martta-duzenlenecek.jpg

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un desteğiyle küresel nükleer endüstrinin en önemli kongre ve sergi etkinliklerinden biri olan Uluslararası ATOMEXPO-2024 Forumu, 25-26 Mart’ta Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek.  

Sirius Bilim ve Sanat Parkı’nda düzenlenecek forum, devlet kurumlarının yöneticilerini, küresel nükleer endüstrinin önde gelen tedarikçilerini ve şirketlerini, Rusya, Belarus ve çok sayıda ülkeden yetkilileri ve uzmanları bir araya getirecek. 

“Temiz Enerji: Geleceği Birlikte Yaratmak” temalı forumda nükleer enerji mühendisliğinin iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik ulusal stratejilerdeki rolünün tartışılması planlanıyor. Forum çerçevesinde bir genel kurul toplantısının yanı sıra çeşitli ülkelerden ve uluslararası şirketlerden pek çok katılımcının yer alacağı yuvarlak masa toplantıları ve paneller düzenlenecek. 

Forum kapsamında çok sayıda iş görüşmesinin yapılması ve önemli ortaklık anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Rus ve küresel nükleer endüstrisinin ve ilgili sektörlerin önde gelen şirketlerinin teknolojilerini ve yetkinliklerini sunabilecekleri sergi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Uluslararası ATOMEXPO Forumu, Rosatom’un desteğiyle 2009 yılından bu yana her yıl düzenleniyor. Forum, büyük sektörel şirketlerin yöneticileri ve önde gelen uzmanların nükleer teknolojilerin geliştirilmesine yönelik hedefleri tartıştıkları, ortaklıklarını güçlendirdikleri ve en iyi uygulamaları paylaştıkları en büyük iş ve sergi platformu olma özelliği taşıyor. Forum, çevre dostu bir enerji kaynağı olarak nükleer enerji mühendisliğinin geliştirilmesi, insan sermayesi yönetimi, nükleer enerji mühendisliği altyapısının inşası, enerji mühendisliğinde finansman ve yatırım, enerji dışı nükleer teknolojilerin geliştirilmesi ve diğer birçok önemli konuyu içeren bir sergi ve kapsamlı bir iş programından oluşuyor.  

12. Uluslararası ATOMEXPO-2022, “Nükleer Bahar: Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratmak” temasıyla düzenlenmişti. Foruma Rusya’nın yanı sıra 65 ülkeden iş dünyası, devlet kurumları ve uluslararası kuruluşların temsilcileri olmak üzere 3 binden fazla uzman ve konuk katılmıştı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *