«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Beşiktaş Rsports dünya şampiyonasında 3. oldu

Beşiktaş Rsports dünya şampiyonasında 3. oldu

besiktas-rsports-dunya-sampiyonasinda-3-oldu.jpg

Beşiktaş Jimnastik Kulübü çatısı altında kurulan ve Beşiktaş Esports tarafından yürütülen Maximum ana sponsorluğundaki Beşiktaş Rsports takımı, ABD’de düzenlenen dünya şampiyonasında üçüncü oldu.

Dünya genelinde 3.294 takım arasında ilk 100 içerisinde yer alan ve play-off aşamasına yükselen tek Türk takımı olan Beşiktaş Rsports, ABD’nin Houston kentinde 19-22 Nisan’da düzenlenen FRC (FIRST Robotics Competitions) Dünya Şampiyonası Newton Divison’da üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.  

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beşiktaş Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve Espor’dan Sorumlu Futbol A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, ‘’ İlklerin takımı Beşiktaş olarak yine bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye’deki spor kulüpleri arasında robotik takıma sahip ilk takım olmanın yanında Beşiktaş Rsports olarak uluslararası arenada yarışmacı olduğumuz FIRST Robotics Competitions Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olduk. Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayan bu başarı, hiç şüphesiz Beşiktaş’ımızın büyüklüğünü de tüm dünyaya kanıtladı. Bu başarının en büyük mimarı olan Erman İpçi’yi ve sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum.’’ dedi.

Beşiktaş Esports Yöneticisi Erman İpçi ‘’ Gençlere sporun sadece bedensel değil, zihinsel ve teknolojik becerilerin kazandırılmasını misyon edinen

Beşiktaş Rsports; Houston, Texas’da düzenlenen FIRST Robotics Competition Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Ülkemize üçüncülükle dönerken, bizi destekleyen başta İş Bankası olmak üzere bütün sponsorlarımıza, yöneticilerimize, bizleri destekleyen taraftarlarımıza ve elbette ki takımımıza çok teşekkür ediyorum.’’

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *