«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Boehringer Ingelheim, Sahra Hastanesine Koşulsuz Destek Sağladı

Boehringer Ingelheim, Sahra Hastanesine Koşulsuz Destek Sağladı

boehringer-ingelheim-sahra-hastanesine-kosulsuz-destek-sagladi.jpg

Boehringer Ingelheim, deprem bölgesindeki yaraların sarılmasına katkı sağlamak için Gaziantep Nurdağı’nda Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda 25 yatak kapasiteli sahra hastanesi kurulmasına koşulsuz destek verdi. 6 Mart haftasında hizmete giren sahra hastanesinde mobil cerrahi ünitesi ve laboratuvarlar da bulunuyor.

Tüm dünyada nesiller boyu yaşamları daha fazla sağlık için dönüştürmek ve sağlık hizmetlerine erişimi genişletmek hedefiyle çalışan Boehringer Ingelheim, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşerek 11 ili etkileyen depremler sonrasında afet bölgesindeki depremzedelere gerekli yardımların yapılması için ilk andan itibaren çalışmalar yürütüyor.  

Boehringer Ingelheim, bölgeye ilaç ulaştırmanın yanı sıra T.C. Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonu ile Gaziantep Nurdağı’nda 25 yatak kapasiteli sahra hastanesinin kurulmasına koşulsuz destek sağladı. 6 Mart 2023 tarihinde hizmete giren sahra hastanesinde mobil cerrahi ünitesi, acil servis, ameliyathane, radyoloji ünitesi, eczane ünitesi, triyaj odaları ve laboratuvarlar da bulunuyor. Günlük 700 hastaya hizmet verme kapasitesine sahip hastanede 7 doktor, 2 acil tıp uzmanı, 2 çocuk doktoru, 2 kadın doğum uzmanı, 1 göz doktoru, 27 hemşire ve yardımcı sağlık personeli, 15 hasta bakıcı, 15 güvenlik görevlisi olmak üzere 71 sağlık personeli görev yapıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *