«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Resmi Törenlerle Başladı

Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Resmi Törenlerle Başladı

cumhuriyet-bayrami-coskusu-resmi-torenlerle-basladi.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlamaları, bugün Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı.

 

Ülkemizde 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, 99 yaşında. Tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de bugün itibariyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu bir şekilde start aldı. Cumhuriyet Bayramının 99. Yıldönümü kutlamaları, bugün 14.00’da Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk törenine; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Yardımcısı Fevzi Dülger, ilçe protokolü, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇELENK SUNULUP SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Çelenk sunumuyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde sırasıyla; Kaymakamlık ve İnegöl Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenin ilk bölümü burada sona erdi.

 

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU 2 GÜN SÜRECEK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün ve yarın devam edecek. Bugün 17.00’da Kent Müzesi’nde “Atatürk” konulu sergi açılışı yapılacak. Ardından 18.30’da İnegöl Belediyesi önünden başlayıp Atatürk Anıtına kadar sürecek Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirilecek. 29 Ekim Cumartesi sabahı ise 10.00’da Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başlayacak kutlamalar, akabinde Atatürk Bulvarı üzerinde hazırlanan tören alanında devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *