«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin ilk fragmanı yayınlandı

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin ilk fragmanı yayınlandı

dune-col-gezegeni-bolum-ikinin-ilk-fragmani-yayinlandi.jpg

Gösterime girdiği ilk andan itibaren başta eleştirmenlerin ve sektörün önemli isimlerinin övgülerini alan “Dune ” devam filmiyle seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.  Gişe rekorları kıran ilk filmin ardından aksiyon dolu destansı bir savaş ile dönen Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki’nin (Dune: Part Two) ilk fragmanı yayınlandı. 

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, ülkemizde 3 Kasım’da sinemalarda olacak. 

Frank Herbert’ın ünlü romanı Dune’un bir sonraki bölümü olan “Dune: Bölüm İki” ile efsane devam ediyor. 

 

Altı Oscar Ödüllü Dune’un merakla beklenen devam filmi Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki’nin Budapeşte, Abu Dabi, Ürdün ve İtalya’da çekilen ve yıldız oyuncularla dolu ilk fragmanı yayınlandı. Ailesini yok eden komploculara karşı başlattığı intikam savaşında Chani ve Fremen’lerle birleşen Paul Atreides’in efsanevi yolculuğu anlatan ikinci bölümde, Paul hayatının aşkıyla, bilinen evrenin kaderi arasında bir seçim yapma durumunda kalırken, yalnızca kendisinin öngörebileceği korkunç bir geleceği engellemeye çalışır.

 

İlk filmde yer alan, Timothée Chalamet (Paul Atreides), Zendaya (Chani), Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Josh Brolin (Gurney Halleck), Stephen McKinley Henderson(Thufir Hawat), Charlotte Rampling (Anne Mohiam), Dave Bautista (Glossu Rabban Harkonnen) ve Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen) gibi yıldızlarla devam eden destana katılan yeni oyuncular arasında İmparator rolünde Christopher Walken, Prenses Irulan Corrino rolünde Florence Pugh, Leydi Margot rolünde Léa Seydoux, Shishakli rolünde Souheila Yacoub ve Feyd-Rautha Harkonnen rolünde Austin Butler yer alıyor.

 

Herbert’ın romanından uyarlama filmin senaryosunu Denis Villeneuve, Frank Herbert ve Jon Spaihts birlikte kaleme alıyor. Ödüllü film yönetmeni Denis Villeneuve’in aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği ikinci bölümünde Mary Parent, Cale Boyter, Patrick McCormick ve Tanya Lapointe, Villeneuve’e eşlik ediyor. Filmin başyapımcıları ise Josh Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert. 

 

Kevin J. Anderson da kreatif danışman olarak görev yaptığı filmde, Villeneuve yine ilk filmdeki yaratıcı ekibiyle iş birliği yapıyor: Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Greig Fraser, Oscar ödüllü yapım tasarımcısı Patrice Vermette, Oscar ödüllü kurgucu Joe Walker, Oscar ödüllü görsel efekt sorumlusu Paul Lambert, Oscar adayı kostüm tasarımcısı Jacqueline West. Filmin müziklerini ise Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer yapıyor.

 

Aksiyon dolu ve destansı bir savaş filmi

Sony Pictures’ın Cinemacon lansmanında film hakkında konuşan başarılı yönetmen Villeneuve, “Birinci bölüm daha çok düşünceli bir filmdi. İkinci Bölüm için ise çok daha yoğun, aksiyon dolu ve destansı bir savaş filmi” derken, devam filminde tekrara düşmek istemedikleri için filmde her şeyin yeni olduğunu aktarıyor. Villeneuve, ilk filmin yüzde 40’nın Imax ile çekildiğini, ikinci filmin ise yüzde 100’ünün Imax ile çekildiği bilgisini basınla paylaşıyor.

 

Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, 3 Kasım’da vizyonda olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *