«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Dünyanın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen Kazak sanatçı Dimash Qudaibergen, RAMS Global ana sponsorluğunda Beşiktaş Stadyumu'nda konser verecek

Dünyanın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen Kazak sanatçı Dimash Qudaibergen, RAMS Global ana sponsorluğunda Beşiktaş Stadyumu'nda konser verecek

dunyanin-en-buyuk-seslerinden-biri-olarak-kabul-edilen-kazak-sanatci-dimash-qudaibergen-rams-global-ana-sponsorlugunda-besiktas-stadyumunda-konser-verecek.jpg

Dünyanın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen Kazak sanatçı Dimash Qudaibergen, RAMS Global ana sponsorluğunda, 24 Mayıs’ta Beşiktaş Stadyumu’nda 40 bin kişiye dev bir konser verecek. Dimash dev konser öncesi İstanbul Feriye’de basınla bir araya geldi. 

RAMS Global ana sponsorluğunda, Yıldızlar Organizasyon, Gain Medya ve BWO Entertainment iş birliği ile 24 Mayıs 2024 Cuma günü Beşiktaş Stadyumu’nda gerçekleşecek olan dev konser için düzenlenen basın toplantısına Dimash hayranları büyük ilgi gösterdi. TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ile çok sayıda Dimash hayranının da katıldığı basın toplantısında Dimash Qudaibergen ile beraber babası Kanat Aytbayev, RAMS Kazakistan Temsilcisi Yerkin Baibatyrov, RAMS Türkiye Kurumsal İletişim ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Öge, Yıldızlar Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Yıldız ve BWO Entertainment Genel Müdürü Ömer Lakay birer konuşma yaptı.  

“Bu zamana kadarki en iyi konserim olacak”

Konuşmasına Türkçe başlayan Dimash, “Sevgili dostlar merhaba, geldiğiniz için teşekkür ederim. Türkiye ben seni seviyorum” dedi.   Bu zamana kadarki en iyi konserini vermeyi hedeflediğini vurgulayan Dimash, “Burada olmak benim için gurur verici. 3 ay nasıl bekleyeceğimi bilmiyorum. Bu zamana kadar ki en iyi konserimi vermeyi deneyeceğim. Desteğiniz ve sevginiz için çok teşekkürler. Hayranlarım olmasa asla burada olamazdım” ifadelerini kullandı.   

Dimash, “Kazakların dediği gibi, ‘Yalnız yürüyen toz çıkarmaz.’ Bu sebeple attığım her adımı destekleyen tüm dinleyicilerime, Türkiye’de sanata ilgi duyan ve sanata değer veren herkese tüm kalbimle teşekkür ederim. İki halk arasındaki dostluk çoğalsın, manevi bağımız güçlensin. İki ülke arasındaki özellikle manevi ve kültürel ilişkilerin gelişmesi bizim için çok önemli. Bu etkinlik de buna köprü vazifesi görüyor” diye konuştu.

İstanbul konserinin müzik kariyeri için çok önemli olduğunu belirten ünlü müzisyen, “Öncesinde ve sonrasında görmediğiniz bir Dimash ile karşılaşacaksınız. Bugüne kadar benim sanatımın yüzde 30’unu veya 35’ini görmüşsünüzdür. Zaman içinde hayati tecrübelerimiz, birikimimiz değişiyor. Bu konserde de gelişen ve ilerleyen tecrübelerimi sizlere aktarmak istiyorum” dedi.

Türkçe şarkılar söyleyecek

Dimash konserde Türkçe şarkılar da söyleyeceğini ve Türkiye’nin gönlünde yer edinmiş önemli bir sanatçıyla sürpriz bir düet yapacağını açıkladı. Dimash, “Sahnede bana eşlik etmek isteyen tüm sanatçılara kalbim ve gönlüm açık. Kimle beraber sahne alacağımı konsere geldiğinizde görmenizi diliyorum. Şimdilik Türkiye’nin ve Türk halkının gönlünde yer edinmiş bir sanatçı olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Klipte Dede Korkut’a Saygı Duruşu

Toplantının ardından Dimash’ın yeni klibi “When I’ve Got You” basın mensuplarına izletildi. Her şarkısına ayrı bir hazırlık süreci geçirdiğini söyleyen Dimash; “Hepsinin kendine has bir felsefik ve sosyolojik alt yapıları var. Mesela bugün burada sizlere ilk kez izlettiğimiz klibimizde milli değerlerimize gönderme yapmak için Dede Korkut’tan atıfta bulundum” dedi. 

RAMS Kazakistan Temsilcisi Yerkin Baibatyrov, RAMS Kazakistan’ın 27 yıldır faaliyet gösterdiğini, ülke çapında yeni teknoloji ve turizm yatırımlarına hız verdiğini ve Kazakistan’ın gelişmesine çok büyük katkı sağladığını vurguladı. Baibatyrov, “Dimash, bizim ülkemizin şahlanışıdır. Onun tanınması, Kazakistan ile Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin korunmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. RAMS olarak dünya çapında bir Kazak sanatçının Türkiye’deki bu dev konserinin sponsoru olmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Dimash, İstanbul konserinde 30. Yaş gününü kutlayacak

RAMS Türkiye Kurumsal İletişim ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Öge de RAMS Global olarak ilk günden beri Türkiye ve Kazakistan arasında, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda köprü olmak vazifesiyle yürüttükleri çalışmalara çok önem verdiğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“RAMS Global olarak Türkiye, Kazakistan, Almanya, Tayland, Dubai (BAE) ve Rusya olmak üzere 6 ülke ve 11 şehirde faaliyetlerimizi sürdürüyor, 25 bini aşkın çalışanımız ile insanların yaşamlarına dokunuyoruz. Stratejimiz hayatın her alanına değer katmak, bu doğrultuda sanatın birleştiren ve buluşturan gücünün toplumlar arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştıracağına inanıyoruz. Bu vesileyle kültür ve sanat etkinliklerine alan açmayı son derece kıymetli buluyoruz. Amacımız hem iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirmek hem de sanatın evrensel dilini kullanarak insanları bir araya getirmek. Dünyanın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen bestekâr, müzisyen, şarkıcı Dimash Qudaibergen hayranlarıyla İstanbul’da ilk kez bir araya gelecek. Biliyoruz ki sadece Türkiye’den değil; Dünya’nın birçok ülkesinden de hayranlar bu konserde buluşacak. Dimash çaldığı birden fazla enstrüman, olağanüstü ses yelpazesi ve pek çok farklı dilde söylediği şarkılarla eşsiz bir yetenek. Dünyadaki başarılarının yanı sıra kendisi Kazakistan’ın da gururu. Biz de RAMS Global olarak böyle bir yeteneği ülkemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisinin 30. Yaş gününde 24 Mayıs’ta bu konser gerçekleşecek”.

Yıldızlar Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Yıldız da Dimash’ın otoriterlerce dünyanın en iyi seslerinden biri olarak kabul edildiğini vurgulayarak, “Sesi oktavlara sığmayan bir dünya yıldızını ülkemizde ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Mutluluk sebeplerimizin en başında her zaman birlik ve beraberlikte ortak kültürler paylaştığımız soydaş bir coğrafyadan böyle muazzam bir sesin yetişmiş olmasının gururu yer alıyor elbette. İkinci mutluluğumuz için; Dimash’ın Türkiye’ye gelmesinde Yıldızlar Organizasyon, Gain Medya ve BWO Entertainment olarak vesile olmamızın akabinde çok değerli dostumuz ve ana sponsorumuz RAMS Global’e bu heyecana verdikleri değerli destekleri olmasını saymalıyız. Dimash’ın taşıdığı değer ve kültürlerle harmanlanan muazzam sesinin Asya ve Avrupa’yı birleştiren İstanbul’dan Dünya’ya yükseleceği 24 Mayıs Dimash Qudaibergen konserini bizler de sizler gibi büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

BWO Entertainment Genel Müdürü Ömer Lakay da konuşmasında Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev, Kazakistan Büyükelçiliği ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ve MESAM Başkan Yardımcısı Selim Çaldıran’a katılımları için teşekkür etti.

Basın toplantısının ardından Dimash, salonda bekleyen yüzlerce hayranıyla bir araya geldi ve fotoğraf çektirdi.

Yaklaşık 20 bin turist konsere akın edecek! 
 

Kariyerine, klasik unsurlar ve geleneksel Kazak müziğini pop müzikle birleştirerek çağdaş müzik alanında devam eden Dimash, Yıldızlar Organizasyon, Gain Medya ve BWO Entertainment iş birliği ile 24 Mayıs vereceği dev konserde sürprizleriyle de hayranlarını şaşırtmaya hazırlanıyor.
 Dünyanın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen Dimash Qudaibergen, D2’den D8’e kadar uzanan 6 oktav genişliğinde bir ses yelpazesine sahip. Çok küçük yaşlardan şarkı söyleyerek piyano çalmaya başlayan Dimash, 2017 yılında ses yarışmasına katıldığı Çin’de büyük ün kazandı. Altı enstrüman çalabilen Dimash, 12 dilde sergileyebildiği performanslarla büyük ilgi görüyor. 

Sanatçının başta Çin, Rusya, Kazakistan ve Avrupa olmak üzere dünyanın 120’den fazla ülkesinde 50 milyondan fazla fanı bulunuyor.

Türkiye’deki konserine de Çin’den Rusya’ya, Avrupa’dan Kazakistan’a kadar yaklaşık 20.000 turistin akın etmesi beklenen konser, aynı zamanda Dimash’ın hayranlarının büyük kısmını oluşturan Türk Dünyası ülkeleri için de büyük bir buluşma özelliği taşıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *