«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. EMITT, Kapılarını Açmak İçin Gün Sayıyor!

EMITT, Kapılarını Açmak İçin Gün Sayıyor!

emitt-kapilarini-acmak-icin-gun-sayiyor.jpg

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 12–15 Nisan 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

ICA Events tarafından TÜROFED ve TTYD iş ortaklığında düzenlenen 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, tüm katılımcılar için değer yaratan, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleriyle sektöre yön vermeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 110 ülkeden 33.595 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atan EMITT, turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olarak bu yıl rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ve turizm profesyonelini ağırlamaya hazırlanıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda ve KOSGEB tarafından desteklenen fuar; ülke tanıtımına, turizm sektörünün gelişmesine ve ivme kazanmasına fayda sağlarken ülkemizde tatil anlayışının, erken rezervasyon avantajlarının benimsenmesinde de büyük rol oynuyor.

ICA Events’in geçmişe dayanan tecrübesi ve deneyimli personeli ile birlikte, turizme yön veren; Türkiye’nin tanıtımına doğrudan katkı sağlayan EMITT’in önemine vurgu yapan EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, “EMITT hem katılımcılar hem de tüketiciler için sektörel bir okul niteliği taşıyor, bu sebeple sektörü 26. kez EMITT’te buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de tüm katılımcılar için değer yaratacak, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre öncülük edeceğiz. Geçen yıl fuarımız, zemin hazırladığı iş birlikleri ve satış anlaşmaları ile fuar alanında katılımcı ve ziyaretçilere 400 milyon Euro’nun üzerinde bir iş hacmi sağladı. Bu yıl iş hacmini bir önceki yıla göre artırarak 500 milyon Euro’ya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

EMITT Turizme Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

Doğal güzelliklerin, tarihi ve kültürel değerlerin, yöresel lezzetlerin yerli ve yabancı binlerce katılımcı ile buluşacağı EMITT Fuarı’nın yıldızları, Anadolu’nun markalaşan destinasyonları olacak. Ülkemizden Balıkesir, Edirne, Antalya, Konya, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa gibi pek çok büyükşehir ve Kuşadası, Didim, Edremit, Urla ve Bodrum gibi turizm markası olan belediyeler EMITT’te temsil edilecekler. Belediyelerin yanı sıra Gezinomi, Elite World Hotels, Odamax, Hotelrunner, Jolly Tur gibi önemli firmalar fuarda yer alacak. 

Latin Amerika’dan Uzak Doğu’ya 30’a yakın ülkeden 600’e yakın katılımcı turizm potansiyelini sergilemek için İstanbul’a gelecek. Ülkeler, kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini ve yemeklerini tanıtarak İstanbullulara renkli bir fuar deneyimi yaşatacak. Diğer taraftan EMITT’teki etkinlikler, pek çok iş birliği fırsatı yaratmasının yanında, sektöre gerçekçi bir gelecek vizyonu sunarak, sürdürülebilir turizm yatırımları ve projeler için yol gösterici rol oynayacak. 

EMITT 2023 Etkinlik Programı kapsamında; 2023 Turizm Öngörüleri, Sürdürülebilir ve Sorumlu Turizm, İhracat Stratejisinde Sağlık Turizmi Planı, Sektörün Yükselen Güçleri Eko-Agro-Gastro Turizm, Destinasyonları Klişelerin Ötesine Geçiren Influencer Stratejileri, Hedef Kitlenizle İlişki Kurmanın İpuçları, Metaverse: Turizm Kaynaklarını Genişleten Deneyim, Tatil Tasarlayanlar ve Planlayanlar için Seyahat Teknolojileri, Farklı Destinasyon Keşifleri: İtalya, KKTC, Brezilya, Rusya ve Maldivler, Gezginlerin Seyahat Teknoloji Haritası, Seyahat Teknolojilerinde Girişimci Ekosistemi, Travel Tech Turizm Sektörü Paydaşlarının İş Yapış Şekillerini Nasıl Kolaylaştırır? gibi konu başlıkları ile turizmin nabzını tutacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *