«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. ESHOT'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel gezici sergi

ESHOT'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel gezici sergi

eshottan-cumhuriyetin-100-yilina-ozel-gezici-sergi.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. yıldönümü kutlamalarına “Geçmişten Günümüze Gezici ESHOT Sergisi” ile katkı verdi. Başkan Tunç Soyer’in ziyaretiyle açılan sergi, İzmir’de toplu ulaşım hizmetinin tarihini ve gelişim süreçlerini anlatıyor.

Bu yıl 80’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan ESHOT Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak “Geçmişten Günümüze Gezici ESHOT Sergisi”ni hazırladı. Sergi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ziyaretiyle açıldı. 
ESHOT’un bir Cumhuriyet kurumu olduğunu vurgulayan, İzmirlilerin gönüllerinde ve anılarında çok kıymetli bir yer edindiğini belirten Başkan Soyer, mobil serginin kentin dört bir yanında vatandaşlarla buluşacağını söyledi.  ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, “Bir körüklü otobüsümüzü adeta müzeye dönüştürdük. Altı ayrı bölümde, tarihi belgeler ve materyaller ışığında İzmir’in toplu ulaşım serüvenini anlatıyoruz. İnteraktif yapıda hazırlanan sergimiz, kentimizin en ücra köşelerine kadar gidecek ve ziyarete açılacak” dedi.   

3 Kasım’a kadar Kültürpark’ta
Kültürpark Lozan Kapısı arkasında yer alan Geçmişten Günümüze Gezici ESHOT Sergisi, 3 Kasım Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak. Daha sonra ise belirlenen plan dahilinde kentin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşacak. Sergide; Zaman Çizelgesi, Sayılarla ESHOT, Sorularla ESHOT, Çevre Dostu ESHOT,  Zaman Çarkı ve Materyal Teşhir Alanı olmak üzere toplam altı bölüm bulunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *