«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Gölcük’ün Adı Uluslararası Fotoğraf Yarışmaları İle Dünyaya Duyuruluyor

Gölcük’ün Adı Uluslararası Fotoğraf Yarışmaları İle Dünyaya Duyuruluyor

golcukun-adi-uluslararasi-fotograf-yarismalari-ile-dunyaya-duyuruluyor.jpg

Gölcük Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) tarafından düzenlenen, “GÖÇ” konulu 6. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere, Ankara’da düzenlenen törenle ödülleri taktim edildi.

 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu onayıyla, Gölcük Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ( UNDP) ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) tarafından düzenlenen, “GÖÇ” konulu 6. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler, Ankara’da ödüllerine kavuştular. Ankara Point Otel’de düzenlenen sergi ve ödül törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği Başkanı Andre Lys, yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ULUSLARARASI YARIŞMALAR GÖLCÜK’TE DEVAM EDİYOR

Ödül töreninde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği, UNESCO’nun desteğiyle 10 yıl boyunca ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ konusunda büyük ilgi gören fotoğraf yarışmaları düzenledi. Bu çalışmaları nedeniyle de; UNESCO tarafından, Gölcük Belediyesi’ne iki defa somut olmayan kültürel mirasa katkılarından dolayı ödül verildi. 5.Uluslararası ‘Göç’ konulu fotoğraf yarışmasındaki fotoğraflar; Birleşmiş Milletler’in 2019 Türkiye raporunda yer almasının yanında, Birleşmiş Milletler’in resmî sosyal medya hesaplarında da, tüm dünyadaki göç konulu paylaşımlarda kullanıldı. Fotoğraflar ayrıca; Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen, 3000’den fazla katılımcının yer aldığı ‘Çözüm Üreten Kentler’ konulu, Marmara URBAN Forum'un açılışında sergilendiler. Bugün de; ‘Göç’ konulu 6. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni ve sergisi için Ankara’dayız. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) desteğiyle düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının da hedefine ulaştığını görmekten çok mutluyum. Bu sene de; ‘İklim Krizi’ konulu uluslararası fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Gölcük’ün adının özellikle sanat ve kültür faaliyetlerle duyurulması noktasında büyük öneme sahip fotoğraf yarışmalarının düzenlenmesine destek veren ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve sanatçılarımıza çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

DERECEYE GİREN FOTOĞRAF SANATÇILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

6. Göç konulu Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na 13 farklı ülkeden; 213 kişi 751 fotoğrafla katıldı. Yarışmada; FIAP Altın madalyayı; Şebnem Coşkun, Gümüş madalyayı; İranlı Eshagh Aghaeımansourabad, Bronz madalyayı; Fatmagül Mercan kazandılar. Mansiyon ödüllerini ise; Arif Hüdaverdi Yaman, Turan Topalar, Amir Ali Navadeh Shahla, Servet Çınar, Cem Genco, İpek Yılmaz kazandı. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Başkan Sezer ve davetlilerin elinden aldılar.

 

BİRBİRİNDEN GÜZEL FOTOĞRAFLAR SERGİLENDİ

Ödül töreninin ardından Başkan Sezer, davetliler ve törene katılanlar; 6. Göç konulu Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na dereceye giren eserler ve sergilenmeye hak kazanan 50 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *