«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. İrfani Türküler, Dev Kadrosuyla 4 Ekim’de İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nde

İrfani Türküler, Dev Kadrosuyla 4 Ekim’de İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nde

irfani-turkuler-dev-kadrosuyla-4-ekimde-istanbul-4-uluslararasi-halk-muzikleri-festivalinde.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1 Ekim’de kapılarını açtı.
 

Festival kapsamında, İrfani Türküler, saz ve söz ustaları İbrahim Kalın, Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray ve Ümit Yılmaz’dan oluşan dev kadrosuyla 4 Ekim Salı akşamı İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nin konuğu olarak AKM’de konser verecek.

 

Halk müziğinin, kültürümüzün en önemli ve barışçıl bileşenlerinden olduğu savıyla yola koyulan İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali bu sene Beyoğlu Kültür Yolu Festivali içinde gerçekleşiyor. Festival kapsamında 4 Ekim Salı günü, saz ve söz ustaları İbrahim Kalın, Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray ve Ümit Yılmaz’dan oluşan İrfani Türküler ekibi, halk müziğini müzikseverlerle buluşturacak.

 

Konserde gruba piyanoda Mete Artun, duduk ve mey ile Ertan Tekin ve perdesiz bağlamada Erdinç Aksaç eşlik edecek. Uluslararası Halk Müzikleri sanat yönetmeni Yavuz Bingöl’ün projesi olan İrfani Türküler, Anadolu’nun bağrından çıkmış türküleri irfan perspektifi ile hikayelendiriyor. Geleneksel türküleri özüne sadık kalarak yorumlayan İrfani Türküler, insanın yeryüzündeki hikayesini türkülerin dilinden gelecek kuşaklara aktarmak için dinleyenleriyle AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda buluşacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *