«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. İş Sanat'ın Yaz Atölyeleri ile Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

İş Sanat'ın Yaz Atölyeleri ile Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

is-sanatin-yaz-atolyeleri-ile-cocuklar-hem-egleniyor-hem-ogreniyor.jpg

İş Sanat, İstanbul Eminönü’nde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi ve Ankara Ulus’ta bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde farklı yaş grubundaki öğrencileri, yaz boyu eğlenceli ve öğretici atölyeler ile buluşturmaya devam ediyor. 

Müzeler, Pazartesi günü dışında 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. 

 Türkiye İş Bankası Müzesi’nde Yaratıcı Atölyelere Katılın

İstanbul Eminönü’nde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi’nde farklı yaş gruplarına yönelik “Yaşasın Cumhuriyet”, “Cumhuriyet Postası”,  “Müze Hatıram”, “Dünyanın Parası Atölyesi”, “İşim Birikim”  atölyeleri düzenleniyor. 

İş Sanat, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak açılan Yaşasın Cumhuriyet! Sergisi özelinde hazırlanan yeni atölyeleri ile yaz tatilinin gelişini kutluyor. Sergiye özel iki atölyeden biri olan “Cumhuriyet Postası” atölyesi sergi turu ile başlıyor. Yeni bir devletin sosyal ve ekonomik gelişimine tanıklık eden öğrenciler, sergideki pul örneklerini inceliyor. Atölyeye katılacak öğrenciler, kartpostallarını keçeli boyalarla renklendirerek, dönem pullarının birer replikalarını tasarlıyor.  

İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel 3 Atölye

Türkiye İş Bankası’nın Ankara Ulus’taki tarihi binasında bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi farklı yaş gruplarına yönelik “Yaşasın Cumhuriyet Atölyesi”, “Cumhuriyet Postası”, “Kilden Mühür” atölyeleri ile öğrencileri misafir ediyor. 

İstanbul ile eş zamanlı olarak Ankara’da da ziyaretçilerini “Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” Sergisi ile buluşturan İş Sanat, yaz atölyeleri ile çocukların eğitmenler eşliğinde keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak. 

“Yaşasın Cumhuriyet” atölyesinde sergiyi gezen çocuklar, Cumhuriyet kutlamalarına tanıklık ediyor, kendi kutlama tacını hazırlayarak atölyeden ayrılıyor. “Cumhuriyet Postası” atölyesinde ise, sergi turuyla başladıkları gezilerine Cumhuriyetin ilanı sonrası ülkenin kalkınması için atılan adımları keşfeden çocuklar, sergideki pul örneklerini inceleyip kendi kartpostallarını tasarlıyor. İş Sanat’ın yeni atölyelerinden “Kilden Mühür”de ise, rehberli Yaşasın Cumhuriyet Sergi turunun ardından ülkenin kalkınması için atılan adımları inceleyip İktisat Kongresi’nde kullanılan mühürlerden ilhamla kendi mühür tasarımlarını hazırlıyor. 

İş Sanat, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3. katında yer alan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde 1988 yılında kaybettiğimiz Zeki Faik İzer’in “Paris, İstanbul, Nice” başlıklı sergisini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanırken, Ağustos ayında sürpriz sanat atölyelerini de minik sanatseverlerin ilgisine sunacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *