«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Milliyet Enerji Dergisi Derinleşen Enerji Krizinin Köklerine İniyor

Milliyet Enerji Dergisi Derinleşen Enerji Krizinin Köklerine İniyor

milliyet-enerji-dergisi-derinlesen-enerji-krizinin-koklerine-iniyor.jpg

 

Türkiye ve dünyada enerji sektöründe meydana gelen yenilikleri ve sektörel haberleri alanının önde gelen isimleriyle değerlendiren Milliyet Enerji dergisi, gezegeni çevreleyen enerji krizini inceliyor. Yeni sayı, enerji sektöründeki belirsiz atmosferi açıklayan kapsamlı analizlerini okuyucuyla buluşturuyor.

 

 

Milliyet Enerji Dergisi, değişen küresel dengeler ışığında dünya çapında kriz ortamı yaratan enerji sektörünü mercek altına alıyor. Eylül sayısı, bir süredir enerji krizine karşı sert önlemler alan Avrupa Birliği’ni, Rusya-Çin arasında ilişkilerin yansımalarını, Türkiye’nin önündeki fırsatları ve daha birçok güncel gelişmeyi ele alıyor.

 

 

 

Son on yıldır yenilenebilir enerji piyasasının kurulması için yatırım yapan AB’nin, yenilenebilir elektrik üreticilerine tavan fiyat getirmesi sektörde büyük bir tepkiyle karşılandı. Avrupalı elektrik üreticilerinin sektör birliği olan Eurelectric Genel Sekreteri Kristian Ruby Milliyet Enerji’ye özel açıklamalarda bulundu. Avrupa’nın Ukrayna’ya destek olmak istediğini ancak çözümün vergilendirme olabileceğini vurgulayan Kristian Ruby, “Avrupa Komisyonu’nun tavan fiyat kararından endişe duyuyoruz” diye belirtti.  

 

 

Enerji sektörünün kapsamlı aylık yayını Milliyet Enerji, Rusya’nın gaz dağıtımını kesmesinin ardından derinleşen enerji krizinin geleceğine yönelik ufuk açıcı röportajları okuyucuyla buluşturuyor. İsviçre’den enerji yatırım uzmanı ve Burggraben Holding AG CEO’su Alexander Stahel, geçmişteki krizler ile bugün yaşananları karşılaştırarak küresel düzeyde bir güven krizi yaşandığının altını çiziyor. Enerji ticaret akışının değiştiğini belirten Alexander Stahel, Rusya ve Çin arasındaki ilişkinin enerji piyasalarına etkilerini, kısalan küresel ekonomik döngüleri ve resesyona sebep olabilecek fiyat artışlarını yorumladığı bir röportaja imza atıyor. 

 

 

Denizüstü Rüzgâr Enerjisi Derneği (DÜRED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veli Bilgihan Yaşacan, Ege’deki deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyelini değerlendirdi. Ege denizinde oldukça yüksek bir potansiyelin varlığına dikkat çeken Yaşacan, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisinde tedarik üssü olabileceğini vurguladı. Mithat Yurdakul, can kayıpları ve orman yangınlarına sebebiyet veren riskli elektrik ve aydınlatma direklerinin, özelleştirilen elektrik dağıtım şirketlerin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekti. 

 

26 Eylül Pazartesi günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilen Milliyet Enerji dergisine, dijital platformlarda Dergilik, Getir ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *