«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. MIP ve Merfest 'den Dayanışma Konseri

MIP ve Merfest 'den Dayanışma Konseri

mip-ve-merfest-den-dayanisma-konseri.jpg

Depremzedeler yararına gerçekleştirilen dayanışma konserinde Mersin tek yürek oldu. 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş (MIP) ve Mersin Uluslararası Müzik Festivali iş birliğiyle 8 Nisan Cumartesi saat 20.30’da Yenişehir Belediyesi AKM’de depremzedeler yararına gerçekleştirilen Dayanışma Konseri’ne Mersinliler yoğun ilgi gösterdi.

Ünlü Balet Tan Sağtürk, Tiyatro ve Sinema Oyuncuları Yiğit Yapıcı ve Alara Turan’ın sunumunu yaptığı konserde; Şef Rustam Rahmedov yönetiminde, Gülsin Onay (Piyano), Bengi İspir Özdülger (Soprano), Bülent Bezdüz (Tenor), Dilek Türkan (Türk Müziği Yorumcusu), Asude Karayavuz (Mezzosoprano), Caner Akgün (Bariton), Gökhan Aybulus (Piyano), Bilgin Canaz (Ney), Elvin Hoxha Ganiyev (Keman), Şef Reyhan Bezdüz yönetiminde, MDOB Çocuk Korosu, Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu ve Deprem Bölgesi Çocuk Korosu yer alarak performanslarıyla Mersinli sanatseverlerin gönlünü fethetti. Konser bitimi dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçılar, “Memleketim” şarkısını seyirciyle birlikte seslendirdi.

6 Şubat Depremleri sonrası Mersin’e gelen depremzedelerin de dinleyici olarak katıldığı etkinlikte, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Sabahattin Yeşiloğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, MIP Kamu İlişkileri Komitesi Başkanı Nuri Peker de salonda yerini alanlar arasındaydı.

Sanat Etkinlikleri Derneği çatısı altında, Mersin Uluslararası Müzik Festivali ve Mersin Liman İşletmeciliği A.Ş. iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte elde edilen gelirin tamamı ise depremden etkilenerek ilimize gelen konservatuvar ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin eğitimlerine tahsis edilecek.

Deprem felaketinin ilk gününden itibaren deprem bölgesine ve Mersin’e gelen depremzedelerin ihtiyaçlarına tüm enstrümanlarıyla katkı sağlayan MIP, yaralar sarılıncaya kadar destek vermeye devam edecek. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *