«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Ödemiş’ten Başkent’e gül köprüsü: Teşekkürler Mansur Başkan

Ödemiş’ten Başkent’e gül köprüsü: Teşekkürler Mansur Başkan

odemisten-baskente-gul-koprusu-tesekkurler-mansur-baskan.jpg

Ödemiş Belediyesi’nin üreten belediyecilik anlayışının bir parçası olarak kurduğu Otamış Üretim Fidanlığı’ndan ilk bitki sevkiyatı Başkent Ankara’ya yapıldı. Kuraklığa ve iklim değişikliğinin etkilerine dayanıklı süs bitkilerinin yetiştirildiği üretim fidanlığından Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğünce gül, lavanta ve ateş dikeni bitkilerinin alımı yapılmaya başladı. 

 

Süs bitkilerinin önemli üretim merkezlerinden Ödemiş’te bu alandaki küçük ölçekli aile işletmelerini destekleyerek Büyükşehirlerle köprü oluşturma hedefiyle Ovakent karayolu üzerinde geçmişte şantiye olarak kullanılan yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda Ödemiş Belediyesi tarafından Otamış markasıyla kurulan fidanlıktaki çalışmalar bir yılda meyvelerini vermeye başladı.  

 

Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince üretime hazır hale getirilen fidanlıkta 4 adet tünel sera ve bir adet büyütme serası kurulurken tohumdan başlayan, sektör standartlarına uygun üretim süreci ile kuraklığa ve iklim değişikliğinin etkilerine dayanıklı süs bitkileri yetiştirilmeye başlandı. Bu alanda üretici kooperatifleri ve küçük ölçekli aile işletmeleri ile işbirliğine gidilirken ilk sevkiyat da Ankara’ya yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü yetkililerinin üretim tesisinde yaptığı incelemeler sonrası yapılan görüşmeler neticesinde gül, lavanta ve ateş dikeni bitkilerinin alımı için anlaşmaya varıldı. İlk etapta 5650 adet lavanta ve 1250 adet gül fidanı Başkent’e gönderildi. 

 

“ÜRETEN, YENİ KAYNAKLAR OLUŞTURAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI” 

Otamış Üretim Fidanlığı ile yeni bir başarı öyküsü yazdıklarını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “1 yıl önce her şeyin bir hayal ile başladığı Otamış Üretim Fidanlığı'nda bugün iklim krizine dayanıklı bitkilerin yetiştiğini görmek mutluluk verici. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemizde hepimiz için ekmeği büyütme hedefimiz doğrultusunda üreten, yeni kaynaklar oluşturan belediyecilik anlayışımızla başarı öykülerine yenilerini eklemeye devam ediyoruz.

 

Ödemiş, sütte olduğu gibi süs bitkilerinde de bir marka. Biz de bu alanda yağmurda çamurda emek veren üreticimizin yanında olmak, ürettiklerimizi tanıtmak ve kentimizin ekonomisine katkı sunmak adına Büyükşehirlerimizin desteğini ilçemizin süs bitkileri sektörüyle buluşturma gayretindeyiz. Otamış Üretim Fidanlığı da bu anlamda atılmış dev bir adım. 1 yıl gibi kısa bir sürede canlanan Otamış Üretim Fidanlığımız ile Başkentimiz arasında adeta bir gül köprüsü kuruyoruz. 

 

Fidanlığımızda yetişen gül, lavanta ve ateş dikeni bitkileri için Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde ilk etapta 5650 adet lavanta ile 1250 adet gül sevkiyatını gerçekleştirdik. 

 

“TEŞEKKÜRLER MANSUR BAŞKAN” 

Otamış Fidanlığı'nda yetişen bitkilerin Başkent'in park, meydan ve caddelerindeki peyzaj düzenlemelerinde değerlendirilmesi için sevkiyatlar periyodik olarak sürdürülecek.  

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'a ve ANFA Genel Müdürlüğü ilgililerine üreticimize ve üreten belediyecilik hedeflerimize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyelerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Üreticimize güzel müjdeler vermek üzere var gücümüzle çalışıyoruz.  

Özveri dolu çabaları ve emekleriyle belediyemize güzel bir üretim tesisi kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ndeki çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *