«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Öğrenciler geri dönüşüm tesisini gezdi

Öğrenciler geri dönüşüm tesisini gezdi

ogrenciler-geri-donusum-tesisini-gezdi.jpg

Daha yaşanabilir ve daha temiz dünya için “Sıfır Atık” hedefiyle çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını yürüten Kemer Belediyesi, eko-okul çalışmaları ile öğrencilere uygulamalı olarak geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitimler veriyor.

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Oya Aslantaş ve öğretmenlerle geri dönüşüm tesisini gezen öğrenciler, ev, iş yeri, kamu kurumları ve otellerden toplanan ambalaj atıklarının cinslerine göre nasıl ayrıştırıldığını ve ne tür işlemlerden geçirildiğini yerinde öğrendi.

Gezi kapsamında, Kepez’de bulunan geri dönüşüm tesisinin yetkili çevre mühendisleri tarafından minik öğrencilere Kemer’den toplanarak tesise taşınan atıkların plastik, kağıt, karton, metal ve cam olarak ayrıştırılıp ardından geri dönüşüme kazandırılması süreçlerini anlatıldı.

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, gezi sonrası yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız çevrenin korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması için Kemer Belediyesi olarak ilçe genelinde ilk hedeflerimiz, atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılmasıdır. Bu amaçla her atığın çöp olmadığı bilincinin bireylere erken yaşta kazandırılması için çalışıyoruz. Güzel bir gezi programı oldu. Öğrencilerimize geri dönüşümün önemini yerinde anlattık.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *