«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Rektör Prof. Dr. Budak, “Sürdürülebilir yeşil kampüs çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz

Rektör Prof. Dr. Budak, “Sürdürülebilir yeşil kampüs çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz

rektor-prof-dr-budak-surdurulebilir-yesil-kampus-calismalarimiza-araliksiz-devam-edecegiz.jpg

EÜ Ziraat Fakültesinde yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları tamamlandı

 

Türkiye’nin en köklü, Ege Üniversitesinin ilk kurulan fakültelerinden birisi olan Ziraat Fakültesinde yapılan alt ve üstyapı çalışmaları tamamlandı.  Fakülte alanının daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik sürdürülen yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları ile Ziraat Fakültesinin çehresi değişti.  

 

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen değişim dönüşüm çalışmaları ile çehresi gittikçe güzelleşen Ege Üniversitesi, Türkiye’nin en sürdürülebilir ve en güzel kampüslerinden birisi haline geldi. Ana ve hastane kampüsünde yapılan peyzaj ve rekreasyon çalışmaları ile adete botanik bahçesi görünümüne kavuşan Ege Üniversitesi kampüsünde yeşil alan miktarı son beş yılda 4 bin 600 metrekareden 120 bin metrekareye çıkarıldı.

 

Öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri, çalışanların huzurlu ve nezih bir ortamda çalışabilmeleri amacıyla yoğun bir mesai harcadıklarını vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Öğrencilerimizin huzurlu ve kaliteli bir kampüs ortamında zaman geçirmeleri çok önemli. Yeşil alanlar da yaşam kalitesinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Birey psikolojisine olumlu katkılar sağladığı bilinen bir gerçek. Ege Üniversitesi kampüsü de son dönemde yürütülen çalışmalar neticesinde yeşil alan miktarı bakımından önemli bir sıçrama yaptı. Bu bakımdan tam kurumsal akredite araştırma üniversitemiz kampüsü,  İzmir’in merkezinde adeta akciğer işlevi üstleniyor. Çalışmalarımıza şimdi de bir yenisini ekledik. Üniversitemizin ilk kurulan iki fakültesinden birisi olan Ziraat Fakültemizde kısa süre önce başladığımız alt ve üst yapı çalışmalarımızı tamamladık. 6 bölümü ile birlikte Türkiye’de akredite olan ilk ve tek ziraat fakültesi olarak büyük bir başarıya imza atan Ziraat Fakültemizin çevresini çimlendirdik, yürüyüş parkurlarını yeniledik. Yürüttüğümüz peyzaj çalışmaları neticesinde tarihi ve akademik birikimine uygun örnek bir tasarım çalışmasını hizmete sunduk. Kartpostallık bu muhteşem tabloda emeği bulunanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak birinci amacımız”

Sürdürülebilir yeşil kampüs çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Yeşil ve sürdürülebilir bir üniversite mottosuyla örnek çalışmalara imza attık. Altyapı, geri dönüşüm, ulaşım, güvenlik ve trafik alanlarında nitelikli çalışmalar yürüttük.  Kampüsümüzü bazı noktalarını araç girişlerine kapattık, aydınlatmaları yeniledik. Metruk ve güvensiz yapıları temizledik.  Üniversitemizde hayata geçirdiğimiz Yaya Öncelikli Sürdürülebilir Kampüs Projesi kapsamında son yaptığımız çalışmalarla çim alan miktarını 4 bin 600 metrekareden 120 bin metrekareye, 110 bin metrekare olan yeşil alan oranını 420 bin metrekareye,  bisiklet yolunu 5bin 500 metreye, tartan pistli yaşam yolunu ise 3 bin metreye çıkarmış olduk. Bu projelerimiz sonucunda Ege Üniversitesi, ‘Dünya Yeşil Üniversiteler- Greenmetric’ sıralamasında dünyada 108’inci, ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında 4’üncü sıraya yükseldi. Üniversitemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan  ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında bütün birimleriyle kampüs bazında ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan İzmir’deki ilk eğitim kurumu oldu. Türkiye devlet üniversiteleri genel memnuniyet sıralamasında öğrencilerden tam not alan Üniversitemiz, ‘Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu’ kategorilerinde 3’üncü sırada yer bularak A plus düzeyine yükseldi. Ege Üniversitesi olarak, en önemli hedefimizden biri olan ‘Sürdürülebilir Kampüs’ hedefi doğrultusunda yaptığımız çevre çalışmaları ile şehrimize, bölgemize ve ülkemize örnek ve lider bir üniversite olmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakabilmek için sorumluluk bilinciyle çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *