«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Sümela Kültür Yolu'nda Horon coşkusu

Sümela Kültür Yolu'nda Horon coşkusu

sumela-kultur-yolunda-horon-coskusu.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Trabzon’daki durağı Sümela Kültür Yolu Festivali’nin yedinci günü yine yoğun bir katılımla geride kaldı.

GÖKSEL SAHNEDE HORON EKİBİYLE HORON ÇEKTİ

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında önceki akşam Trabzon Fuar Merkezi’nde sahneye çıkan Göksel öncelikle sevilen şarkılarını seslendirdi. Ancak Göksel’in kendisini dinlemeye gelen Trabzon halkına bir de sürprizi vardı. Ünlü şarkıcı konserine horon ekibini de davet ederek Karadenizli sevenlerine horon şovu yaptı. Bu anlar Trabzon’da coşkuyla karşılandı. Sümela Kültür Yolu Festivali’nin yedinci gününde müzik coşkusu 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda Şeyda Karadeniz ile sürdü. Ayasofya Camii Dış Avlusu’nda Osman Eğin ile Mustafa Cihat’ın ‘Halishane’ dinletisi gerçekleşti. Sümela Kültür Yolu Festivali’nin altıncı gününde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Büyük Salonu’nda Sema Mukabelesi Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu gösterisi gerçekleşti.  

ETKİNLİKLER TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR 

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde ‘Kanlı Nigar’ oyunu sergilenirken, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Cem Karaca ve Barış Manço şarkıları dinletisi gerçekleşti. Beşikdüzü-Şalpazarı’nda ise Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Gezen Sinema Tırı, özel film derlemelerini seyirciyle buluşturmaya devam etti.  

FESTİVALİN VAZGEÇİLMEZİ SERGİLER

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında Ganita Faroz Sahil Bandı’nda bulunan Sonsuzluk Penceresi’ndeki “Kutsal Damlalar Efsanesi Cam ve Taş Heykel Enstalasyonu’, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda bulunan “Bir Hayalin İnşası” sergisi, Kızlar Manastırı’ndaki ‘Akkase Ebru Sergisi’ ve ‘Amberin Sırları Dijital Fotoğraf sergisi’, Ayasofya Camii iç avlusunda bulunan ‘Ebru Sanatı Digital Deneyim Ekran’ ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaşıyor.

ÇOCUKLAR DA SANATLA BULUŞTU

Festival boyunca çocuk etkinlikleri de unutulmuyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Küçük Salonu’nda Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk operası ‘Eni’nin Kalbi’ sahnelenirken, Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde çocuk atölyeleri gerçekleşti. ‘Ege ile Gaga’ sahne gösterisi ve ‘Özgün Özgülgün ile Tarihe Yolculuk’ etkinliği de çocuklardan yoğun ilgi gördü. 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Trabzon’da düzenlenen Sümela Kültür Yolu Festivali 27 Ağustos Pazar günü sona erecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *