«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Turuncu Altına 22.Festival

Turuncu Altına 22.Festival

turuncu-altina-22-festival.jpg

Bu yıl 22.kez düzenlenen Seferihisar Mandalina Şenliği bir kez daha Seferihisar’ın zenginliklerini ortaya koydu. 1953 yılında 600 adet satsuma ile başlayan mandalina tarımı şimdi Seferihisar’ın en kıymetli gelir kaynaklarından biri haline geldi. 

 

Seferihisar Belediyesi 22. Mandalina Şenliği’nde binleri ağırladı.

Seferihisar’da yetişen mandalinanın hem İzmir, hem Türkiye, hem de yurt dışından kitlelere ulaşıp yeni pazarlar bulmasını hedefleyen şenlik, kortej yürüyüşü ile başlayarak kapalı pazar yerinde devam etti.

 

Atatürk Halk Eğitim Merkezi önünden başlayan korteje Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile; Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile Fatma Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, eski CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu ile Ertuğrul Tugay, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Seferihisar tarımsal üretimde dünyaya örnek 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin şenlikte verimli topraklara sahip çıkmanın önemini vurgulayarak “Ülkemizin geleceği için tarımdan vazgeçmeyeceğiz . Mandalina 70 yıldır Seferihisar’ın geçim kaynağı. Eminim bugün burada olan bir çok kişi mandalina sayesinde büyüdü, okudu hatta çocuklarını okutuyor. Bir ürünün koca bir ilçeyi kalkındırabilmesi gerçek bir başarıdır”dedi.

 

Yetişkin “Betona değil, tarıma ve toprağa değer vermeliyiz”

Başkan Yetişkin, Seferihisar’ın artık tarımsal üretimde dünyaya örnek gösterilen bir ilçe olduğunu da sözlerine ekleyerek “Tohum merkezinden, üretici kooperatiflerine kadar her noktada çok ilerideyiz. Tunç başkanımız başka bir tarım mümkün vizyonu ile Seferihisar tarımını marka haline getirdi. Kendisi de burda iken tüm Seferihisar halkı adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Türkiye tarihindeki en büyük ekonomik krizden çıkmak için tüm fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor diyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Seferihisar mandalinası 2013 yılında coğrafi işaret alarak tescillendi. Coğrafi işaret mandalinayı turizm faaliyetlerinde daha etkili kullanmamız için bir fırsat.

 

Seferihisar Belediyesi olarak mandalinanın ve Seferihisar’ın diğer tarımsal ürünlerinin gastronomi turizminde daha fazla yer almasını sağlayacağımız çalışmalara başladık. Seferihisar halkının, esnafının ve çiftçilerin de fikirlerini ve desteğini alarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

  

“Seferihisarlı kardeşlerim hepinizi özlemle, sevgiyle kucaklıyorum” diyerek sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mandalina bahçelerini hep hayranlıkla izlediğini söyledi. “Mandalina gerçekten aslında bir mucizedir.. Küçücük mandalina sadece yiyenlere sağlık, gıda olmuyor. Aynı zamanda üretenlere ekmek, barınma, gıda, sağlık hizmetleri için gelir yaratıyor. Bizler bu mucizeye ev sahipliği yapıyoruz. Biz bu mandalinanın değerini fark ettik ve turuncu mucize dedik” dedi.

 

Mandalinalar yarıştı  

Mandalina Şenliği kapsamında; Mandalina Kraliçesi Nefise Topsakal, Mandalina Kralı ise Cenk Antep seçilirken, en iyi mandalinayı üreten çiftçi, en iyi mandalinalı yemek ve tatlı ve en iyi mandalinalı hediyelik eşya kategorilerinde de ödüller sahiplerini buldu.

 

Dünya çocuk hakları gününde sahne çocuklarındı

 

Mandalina Şenliği’nin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne denk gelmesi vesilesi ile sahne çocuklara bırakıldı. Dans ve jimnastik gösterileri yapan çocukların yanı sıra şenlikte yarışanlara ödüllerini de Seferihisar Çocuk Belediyesi’nden çocuklar takdim etti.

 

 

Turuncu bayramda Mehmet Erdem’den müthiş konser

 

Eşsiz sesiyle Seferihisarlıların coşkusuna coşku katan Mehmet Erdem 22. Seferihisar Mandalina Şenliği’nde unutulmaz bir konser verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *