«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Uber'in İstanbul'daki Hedefi Taksi'de Rezervasyonu Yaygınlaştırmak

Uber'in İstanbul'daki Hedefi Taksi'de Rezervasyonu Yaygınlaştırmak

uberin-istanbuldaki-hedefi-takside-rezervasyonu-yayginlastirmak.jpg

Global teknoloji platformu Uber, Türkiye pazarı için 2023 yılı sonuçlarını, yenilikçi projelerini ve 2024 yılı öngörülerini paylaştı.

Tek bir tuşa basarak istediğiniz yere gitme fikriyle yola çıkan Uber, bugün 6 kıtada, 70 ülkede, 10 binden fazla şehirde yolculuk yapılmasına imkân sağlıyor. 2023 yılında, dünya çapında 150 milyon aktif platform kullanıcısı ile yıl boyunca 137 milyar doların üzerinde işlem hacmi kaydetti.

Türkiye’nin ise, 2023 yılında Uber içinde en hızlı büyüyen ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, “Türkiye’de şu anda Uber Taksi hizmeti ile faaliyet gösteriyoruz. Uber Sarı Taksi, en büyük şehirlerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere 10 şehirde, Uber Sarı Taksi’ye ek olarak Siyah Taksi, Sarı-Siyah Geniş Taksi ve Turkuaz Taksi hizmetleri ise İstanbul’da aktif olarak kullanılabiliyor. Geçtiğimiz yıl hem yolcular hem de taksi sürücüleri arasında Uber kullanımına yönelik ilgi katlanarak arttı. 2023 yılı boyunca çoğunluğu İstanbul olmak üzere 45 bin taksi sürücüsü Uber uygulamasını kullandı. Uber uygulaması yıl boyunca 35 milyon kez taksi çağırmak için kullanıldı ve uygulamanın Türkiye’deki toplam indirilme sayısı 6,7 milyonu geçti. Uber Türkiye olarak çok başarılı sonuçlarla tamamladığımız 2023 yılını geride bırakırken, bu güçlü büyüme performansını 2024 yılında da devam ettirmeyi hedefliyoruz.

Uber, 2023 yılında yenilikçi projeler ile sektöre öncülük etti

2023 yılının son çeyreğinde hayata geçirilen Uber Rezervasyon özelliği ile Uber, kullanıcılarına dünyada ilk kez Taksi yolculuklarını önceden planlayarak uygulama üzerinden geleneksel Taksi rezervasyonu yapabilme imkanı sundu. Uber, teknolojisini kullanarak rezervasyon oluşturulmasını ve rezervasyon saatinde belirtilen konumdan Taksi sürücüsünün yolcuyu almasını sağlıyor. Uber Rezervasyon hizmetinin, Uber’in özellikle İstanbul’da Taksi sektörüne getirdiği bir yenilik olduğuna inandıklarını söyleyen Neyran Bahadırlı, “Uber Rezervasyon hizmetinin Uber’in özellikle İstanbul’da Taksi sektörüne getirdiği bir yenilik olduğuna inanıyoruz. Uber kullanıcıları artık rezervasyon hizmeti ile taksi yolculuklarını önceden planlayarak İstanbul ve Ankara’da ve yakın gelecekte Uber’in faaliyet gösterdiği diğer şehirlerde de, daha planlı bir Taksi deneyimi yaşayabilecekler.” ifadelerini kullandı. Uber uygulamasında bulunan “Rezervasyon” seçeneği ile kullanıcılar, taksi yolculuklarını en az 30 dakika önceden ve en fazla 90 gün önceye kadar sabit bir ek rezervasyon ücreti ile rezerve edebiliyor. 

2023 yılındaki başka bir önemli lansman da Ekim ayında Uber Balon oldu. Uber’in dünyada ilk kez Türkiye’de hayata geçirdiği Uber Balon ile, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamaktan ayrıca mutluluk ve gurur yaşadıklarını ifade eden Neyran Bahadırlı, Cumhuriyet’in 100. yılına özel 100 Uber Balon yolculuğunu Uber’in kullanıcılarına hediye ettiğini de sözlerine ekledi.

Uber 2023 yılında, lüks taksi minivanlar ile hizmet verdiği Siyah Taksi’ye ek olarak, Haziran ayında lansmanını yaptığı Geniş Taksi ürününü İstanbul’da hayata geçirdi. Aileler ve arkadaş grupları için ideal, daha geniş oturma alanına sahip, özel ihtiyaç sahibi kişiler için kolay engelsiz biniş ve iniş imkanı sağlayan Geniş Taksi ile yeni bir ürün seçeneğini de kullanıcılarına sunmuş oldu. Uber aynı zamanda, otomotiv şirketleri ile ortaklıklar gerçekleştirerek, Sarı Taksi’den hem Siyah Taksi’ye hem de yeni Sarı-Siyah Geniş Taksi kategorisine dönüşümü desteklemek amacıyla taksi plaka sahiplerine ‘Araç Alım Desteği’ programı sağladı.

Uber, her sene olduğu gibi 2023 yılında da İstanbul’daki geniş ulaşım ağını kullanarak topluma fayda sağlayan projeler geliştirmeye devam etti. Herkese Kitap Vakfı iş birliği ile İstanbul’daki kullanıcılarına kolayca kitap bağışlama imkânı sunan Uber, tüm kitap bağışlarını ücretsiz toplayarak Anadolu’da ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmasına aracılık etti. 

Uber, 2024 yılında Taksi’de Rezervasyon özelliği ile büyümesini hızlandıracak

Uber teknolojisini kullanarak ulaşım alanında yenilikler üzerinde çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Neyran Bahadırlı, “her geçen gün artan talep ile birlikte, regülasyonlar ile tamamen uyumlu yeni ürünler, özellikler ve projeler geliştirmek ve Uber kullanıcılarına sunulan kaliteli yolculuk deneyimini daha da iyileştirmek her zaman Türkiye faaliyetlerimiz için öncelik olmaya devam edecek” dedi.  

2024 yılı stratejisinin bir parçası olarak Taksi Rezervasyonunu önceliklendirmeyi planlıyor. Faaliyet gösterdiği şehirlerde rezervasyon özelliğini yaygınlaştırarak kullanıcılarına daha kolay, güvenilir ve planlı bir yolculuk deneyimi sunarak büyümesini hızlandıracak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *