«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2 yıl aradan sonra kitapseverlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2 yıl aradan sonra kitapseverlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı

uluslararasi-istanbul-kitap-fuari-2-yil-aradan-sonra-kitapseverlerin-yogun-ilgisiyle-tamamlandi.jpg

Yurt içi ve yurt dışından birbirinden değerli yayınevlerini, yazarları ve okurları ağırlayan, yüzlerce kültür etkinliği ile binlerce imza gününe ev sahipliği yapan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2 yıllık aranın ardından 3-11 Aralık tarihleri arasında kitapseverleri Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturdu. “Kitap şehre geri dönüyor” sloganıyla 39. kez okurlarıyla buluşan fuarı 462,753 kişi ziyaret ederken, büyük buluşma edebiyat dünyasına ciddi katkılar sağladı. 

 

Kitapseverlerin birçok yayınevini bir arada buldukları, indirimli kitap aldıkları ve sevdikleri yazarlarla tanışma fırsatı yakaladıkları, kentin en önemli kültürel etkinliklerinden Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 9 gün boyunca kitapseverleri bir araya getirdi. 

 

Tüyap Fuarcılık Grubu’nun açıkladığı verilere göre Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl 462,753 ziyaretçiyi 1000’in üzerinde yayınevi ile buluşturdu. Fuar; 320’nin üzerinde etkinliğe, 2200’e yakın da yazarın imza gününe ev sahipliği yaptı. 

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın 11 Aralık Pazar akşamı saat 20.00’da sona erdiğini belirten Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “En son 2019’da gerçekleştirdiğimiz fuarı bu yıl ‘Kitap şehre geri dönüyor” sloganıyla düzenledik. ‘Kitabın Büyülü Dünyası’ temasıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızda bu yıl özellikle fantastik edebiyata, bilim kurguya ve büyülü gerçekçilik akımına odaklandık” dedi.

 

Fuarın bu yılki onur yazarının Türk edebiyatının önemli ve üretken yazarlarından Nazlı Eray olduğunu belirten Ersözlü sözlerine şöyle devam etti: “Fuarımızı bu yıl 462,753 kitapsever ziyaret etti. Fuarlarımızı okullarıyla birlikte ziyaret eden öğrenci sayısı ise 92,409’a ulaştı. Öğrencilerin fuarı ziyareti konusunda desteklerinden dolayı başta İstanbul Valiliği olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ailelere teşekkür ediyoruz. Bir diğer teşekkürümüz ise tüm ziyaretçilerimize, imza günleri ve etkinliklerde okurlarıyla buluşan yazarlarımıza, katılımcı yayınevlerine ve sivil toplum kuruluşlarına. Fuarlarımıza gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıl 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda tekrar buluşmayı diliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *