«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Yeni Alienware Aurora R16 ile Tanışın!

Yeni Alienware Aurora R16 ile Tanışın!

yeni-alienware-aurora-r16-ile-tanisin.jpg

Dell Technologies, Alienware’in yeni Aurora masaüstü bilgisayarını duyurdu. Oyuncuların beklentilerine yanıt vermek için yeni nesil masaüstü bilgisayarlarını oyun deneyimini zenginleştirecek şekilde geliştiren Alienware, Aurora R15 modelini yeniden tasarlayak Alienware Aurora R16’yı piyasaya sürüyor. Akustik ve termal iyileştirmeler içeren ve yerden tasarruf sağlayan bu yeni tasarımla oyuncuların Alienware’den beklediği üstün oyun performansı hedefleniyor. Aurora R16’daki başlıca yeniliklerse şöyle:

Optimize edilmiş hava akışı: Ortalama yüzde 20 daha sessiz sistem, yüzde 10’a kadar daha düşük CPU ve yüzde 6 daha düşük GPU sıcaklıkları

Yerden tasarruf: Toplam hacimde R15’e göre yaklaşık yüzde 40’a varan azalma sağlanırken, iç hacim değişmeden 25,2L olarak devam ediyor. 

Çok yönlü estetik: Farklı ortamlara uyum sağlayan evrensel tasarım

Modern bir tasarım dili olan Legend 3’ün Aurora R16’da ilk kez masaüstünde kullanılmaya başlanması, tüm bu avantajların elde edilmesini sağlıyor.

 

Daha minimal, daha verimli bir tasarıma doğru…

Aurora R16’ya daha detaylı bakıldığında, onu geliştiren   tasarımcı ve mühendislerin iki ana odak noktası olduğu görülüyor. Bunlar; performans hedeflerini karşılarken daha sessiz ve daha soğuk bir sistem sağlayan hava akışı verimliliği oluşturmak ve modern hâle getirilmiş, optimize edilmiş ve müşteri ihtiyaçlarını ön planda tutan bir tasarımla Legend’ın Future Minimal anlayışını keşfetmeye devam etmek. 

Aurora R16’ya bakıldığunda ilk fark edilen şey, kasanın sol tarafında görüntülenen ve “Stadium Loop” olarak da bilinen oval ışığı. Bu, masaüstünde dikkat çekmek için üzere tasarlanmış görsel ana cazibe merkezi olarak konumlanıyor. Stadium Loop, ana havalandırma deliği çevresi boyunca yanıyor. Bu havalandırma deliği, önceki nesle göre daha büyük bir hava girişi sağlayarak daha verimli hava akışına imkan veriyor. Stadium Loop ışığıysa bir Alienware Legend mirası olarak yerini alıyor.

Stadium Loop sayesinde ve şeffaf yan panel seçeneğiyle Aurora’nın yan tarafını yeni odak noktası hâline getirilmiş durumda. Başka bir deyişle, masaüstünün yandan görülmesi amaçlanıyor. Bu yeni bakış açısı, tasarımın geri kalanında sadeliği artırmaya, genel hacmi küçültmeye ve ön girişten daha fazla hava akışı yönlendirmeye yardımcı oluyor. Daha büyük yan ve üst havalandırma deliklerinin yanı sıra dâhilî kablo yönetiminde yapılan güncellemeleri de içeren bu iyileştirmeyle daha sessiz ve daha serin bir masaüstü için hava akışı verimliliği elde edilebiliyor.

 

Kendi sınıfının üzerindekilere meydan okuyor

Tüm hava akışı verimlilikleri sayesinde Aurora R16, hem daha küçük hem de sahip olduğu eşdeğer konfigürasyonlarla önceki aile üyelerinin performansını aşıyor. Daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap edecek konfigürasyon seçenekleriyle R16’nın yalnızca etkili bir sürüm değil, aynı zamanda birçok kişi için Aurora deneyimine giriş olması hedefleniyor.

  • NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Serisi GPU’lar
  • 12. ve 13. Nesil Intel® Core™ masaüstü İşlemciler
  • Hem kablolu hem de kablosuz bağlantılar için Wi-Fi 6 (veya 6E) ve 2.5Gbps Ethernet
  • 64GB’a kadar 5200 MT/s DDR5 Bellek veya 32GB 5600 MT/s DDR5 Bellek
  • 8TB’a (2x4TB) kadar SSD Depolama
  • 80 Plus Platinum dereceli Güç Kaynakları (500W veya 1000W)
  • Daha fazla depolama için isteğe bağlı opsiyonel 1 TB Sabit Sürücü
  • Windows 11 Home, bir aylık Xbox Game Pass Ultimate ile yüzlerce yüksek kaliteli oyuna erişim

 

Sıkı kalite ve doğrulama süreci sayesinde, yeni GPU ve CPU’lar zaman içinde kullanıma sunulacak. İlk başta en popüler konfigürasyonlarıyla sunulacak, daha sonra bunları genişletilecek. Aurora R16’nın tasarım, akustik ve termal iyileştirmelerinden heyecan duyuyor ancak önde gelen kartların sunduğu performansı arıyorsanız, R16’nın yıl sonundan önce piyasaya sürülen en güçlü masaüstü bilgisayar olması hedefleniyor.

Yeni Alienware Command Center 6.0 

Aurora R16, Alienware’in yeni Alienware Command Center’a sahip ilk masaüstü bilgisayarı olarak öne çıkıyor. Alienware Command Center, oyuncuların oyuna özel profiller ve temalar, aydınlatma, makrolar, ses vb. oyun için kritik olan ayarlara hızlı bir şekilde erişmelerini sağlayan merkezî bir kontrol paneli. Oyuncular, üç aydınlatma bölgesinde 16,7 milyon renk arasından seçim yapabiliyor ve kişinin tercihine uyum sağlayan, kişiselleştirilmiş bir deneyim için tüm Alienware ekosistemine genişletebiliyor.

 

Dahası…

Tıpkı popüler selefi gibi, Aurora R16 da tam garanti ve destek sunarak ve kutudan çıktığı gibi performans göstererek zahmetsiz, tak & çalıştır ve üstün bir oyun deneyimi isteyen kullanıcılar için tasarlandı. Masaüstü bilgisayar, tarihteki tüm Alienware masaüstü bilgisayarlardan daha fazla olmak üzere, en yüksek miktarda tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastik (yüzde 56) içeriyor ve minimum yüzde 11 geri dönüştürülmüş çelikten üretiliyor. Ayrıca kasa, çevreye duyarlı geri dönüştürülebilir ve yenilenebilir ambalajlarda gönderiliyor.

 

Fiyat Bilgisi ve Satışa Sunuma Tarihi:

  • Aurora R16, 3 Ağustos 2023 tarihinde Dell.com adresinden 13. Nesil Intel® Core™ i7 13700F ve NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 grafiklerle 1749,99 USD’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Bağışta bulunarak dünya çapındaki çocuklara daha fazla fırsat sunmak isteyenler için: 20 Temmuz – 13 Eylül tarihleri arasında her cihaz satın alımınız için Alienware, okulların internete bağlanmasına yardımcı olmak üzere UNICEF’e bağışta bulunacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *