«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Yol Hikayeleri SKSM”de Kapılarını Araladı

Yol Hikayeleri SKSM”de Kapılarını Araladı

yol-hikayeleri-sksmde-kapilarini-araladi.jpg

ANADOLU’DAN KÜÇÜKÇEKMECE’YE YOL HİKÂYELERİ SKSM’DE

 

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Fadime Yücel’in “Yol Hikâyeleri” başlıklı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.  Çalışmalarında figür, duygu ve gerçek yaşam deneyimlerine odaklanan sanatçının, Anadolu’dan Küçükçekmece’ye uzanan çalışmaları 20 Ekim’e dek SKSM’de sanatseverleri ağırlayacak.

 

Başkan Çebi’den tüm Küçükçekmeceli sanatseverlere davet

Sanatçıyı tebrik ederek serginin açılışını sanatseverlerle birlikte gerçekleştiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Yıllardır ilçemizde eğitime katkı sunarak, öğretmenlik yapan Fadime Yücel’in eserlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duydum. Anadolu kadınının yaşam mücadelesinin anlatıldığı sergiye tüm komşularımız davetlidir” diye konuştu.

 

Fadime Yücel: İzleyici de kendi kültüründen birer iz bulacak

Çocukları ve hayatın içinden kadın profillerini eserlerine yansıttığını dile getiren Yücel, “’Yaşam bir yol hikâyesi ve bu yolculukta yaşadığımız tüm duygular, anlar ve olaylar hikâyenin bir parçası. Geriye kalan ise sadece onları gözle görülür bir gerçeğe taşımak. Yani gözlerle ve renklerle konuşmak.  Aslında o geleneksel motiflerin altında sayısız hikâyeler yatıyor. Çalışmalarımda izleyicinin de kendi kültüründen ve geçmiş yaşanmışlıklarından birer iz bulmasını hedefledim. Belki okula gitme fırsatını hiç bulamayan bu kadınlardan, çok fazla hayat tecrübesine ihtiyacımız vardır” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *