«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Kaspersky Safe Kids, art arda yedinci kez AV-TEST APPROVED Sertifikası aldı

Kaspersky Safe Kids, art arda yedinci kez AV-TEST APPROVED Sertifikası aldı

kaspersky-safe-kids-art-arda-yedinci-kez-av-test-approved-sertifikasi-aldi.jpg

Kaspersky Safe Kids, işletim sisteminden bağımsız olarak çocukları tüm cihazlarda korumak için gerekli tüm özellikleri sağlıyor olması sebebiyle AV-TEST tarafından onaylandı. Benzeri görülmemiş şekilde arka arkaya yedinci kez APPROVED Parental Control Software (Onaylı Ebeveyn Denetimi Yazılımı sertifikası) alan Kaspersky Safe Kids, Windows’ta test edilen, potansiyel olarak uygunsuz web sitelerinin ortalama yüzde 92’sini ve Android’de test edilen sitelerin ortalama yüzde 87’sini engelledi. Ek olarak, Safe Kids, Windows’ta neredeyse tüm istenmeyen “yetişkinlere uygun içeriği” engellemeyi başardı.

Çok küçük yaşlardan itibaren (5-9 yaş arası) çocukların dijital cihazları kullanmaya ve internete erişim sağlamaya başlamalarıyla birlikte, çocukların çevrimiçi deneyimlerini güvenli ve emniyetli tutmak için ebeveynler, kontrol uygulamalarına her zamankinden daha fazla yöneliyor. Bu uygulamalar, çocukları web’deki uygunsuz içerikten korumaya, cihazlarda geçirilen süreyi düzenlemeye ve hatta cihazında bir izleme uygulaması yüklüyse, çocuğun mevcut konumunu görmeye yardımcı oluyor.

Kaspersky Safe Kids, raporda vurgulandığı gibi yüksek düzeyde web sitesi korumasına sahip ve altı dil ve 13 kategoride Windows için yüzde 92 (2021’de %90) ve Android için yüzde 87 (2021’de %85) güçlendirilmiş çözümler sunuyor. Yazılım, bu test sırasında Windows’ta “yetişkinlere uygun içeriğin” neredeyse yüzde 100’ünü engelleyerek en iyi sonucu elde etmeyi de başardı.

Ayrıca laboratuvar testleri de aşırı engellemeyi (over-blocking) algılama oranının 2022’de önemli ölçüde düştüğünü ortaya çıkardı. Buna göre, ilgili oran Windows için yüzde 5,6’ya (2021’de yüzde 6,7) ve Android için yüzde 4,8’e (2021’de yüzde 6’ya) düştü.

Bunun yanında Kaspersky Safe Kids, Windows ve Android’de test edilen “alkol, tütün, uyuşturucu, video oyunları, silahlar, patlayıcılar, piroteknik” gibi kategorilerdeki web sayfalarının yüzde 93’ünden fazlasını engellemeyi başarıyor.

AV-TEST ayrıca Kaspersky Safe Kids’i izleme ve kontrole yönelik çok çeşitli özellikleri nedeniyle de takdir etti ve test editörlerinden birisi de “arama izleme motoru” ve “ekran süresini sınırlama” özelliklerini öne çıkardı. Kaspersky Safe Kids’in Windows ve Android cihazlarda kategoriye göre uygulama engelleme yetenekleri yanında, iOS  kullanan cihazlardaki  App Store üzerinden yaş filtresi  uygulayabiliyor olmasının da üzerinde duruldu.

Kaspersky Tüketici Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Marina Titova, “Kaspersky Safe Kids, ebeveynlere dijital dünyada çocuklarını kontrol edebilmeleri için en iyi araçları ve teknolojileri, tek bir kullanışlı uygulamada sunuyor. Çocuklarınızı, iyi dijital alışkanlıklar edindiklerini bilmenin verdiği gönül rahatlığıyla, sağlıklı bir çevrimiçi-çevrimdışı dengenin keyfini çıkarmaları konusunda eğitirken, aynı anda zararlı içeriklere de karşı koruyabilirsiniz Kaspersky Safe Kids’i kapsamlı dijital ebeveynlik araçları ve üst düzey web koruması sağladığı için yedinci kez takdir eden AV-TEST tarafından çabalarımızın kanıtlanmasından dolayı büyük heyecan duyduk.” yorumunu yaptı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ulusal Haber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *